Pomelós holdacskák (vegán, kevert süti)
2014. szeptember 20. írta: VegaLife

Pomelós holdacskák (vegán, kevert süti)

Pomelos holdacska.jpg

Néhány hónappal ezelőtt készítettem el ezt a sütit, s pár hete már itt pihent vázlatként bejegyzéseim között, így most már tényleg ideje a köz számára is megosztanom. Nagyon egyszerű kevert sütiről van szó. Az aszalt pomelót Budapesten több helyen is be lehet szerezni, a nagyobb vásárcsarnokokban. Magában is finom, a kevert sütit pedig egyenesen feldobja.

A recept:

Hozzávalók:

  • 1/2 bögre gabonatejpor
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 bögre víz 
  • 1 csapott teáskanálnyi szódabikarbóna
  • liszt, amennyi hasonló állagúvá teszi, mint a piskótamassza, de nem túl folyós (fele arányban teljes kiőrlésű és fehér liszt)
  • ízlés szerint nyírfacukor vagy gyümölcscukor vagy kókuszvirág cukor
  • 10 dkg aszalt pomelo
  • kakaó vagy karobpor (opcionális)
  • sütőpapír

 

Elkészítés:

A gabonatejport felöntjük a vízzel, elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, majd a lisztet, a szódabikarbónát. A tésztát elfelezzük, felébe kakaót vagy karobport szórunk, szintén elkeverjük. A pomelókat kisebb darabokra felaprítjuk. Sütőpapíros tepsibe először az egyik majd a másik tésztát öntjük.  A tésztát késsel kicsit megkeverhetjük, akkor márványos lesz, de meghagyhatjuk úgy is, hogy az alsó réteg barna a felső világos színű tészta. Egyenletesen ráhelyezzük a pomeló-darabokat, majd sütőben készre sütjük.

pomelos sütés előtt.jpg

pomelos holdacska kevert.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr76678295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása