Lágy spenótpástétom
2014. április 16. írta: VegaLife

Lágy spenótpástétom

Spenótpástétom.jpgNem múlik el hét spenót nélkül. Minden hétvége előtt igyekszem egy kilóval hazavinni a piacról, hogy aztán finomabbnál finomabb dolgokat készítsek vele. Legutóbbiak közt szerepel ez a pástétom is. Hihetetlen gyorsan elfogyott. Korábban már készítettem egy nyers verziót. Ez volt a popeye-paste, de most a spenótleveleket kicsit megpároltam. Lágyabb íze lett tőle.

A recept:

Hozzávalók:

  • 25 dkg friss spenót
  • 1/2 bögre szezámmag
  • 1 dl víz
  • ételízesítő vagy só
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • aprítógép
  • sörélesztő-pehely (elhagyható)

 

Elkészítés:


A szezámmagot aprítógépünkben jó apróra, szinte porhanyósra daráljuk, aprítjuk.

A spenótot alaposan megmossuk, majd enyhén megpároljuk és a darált szezámmal, egy kevés vízzel, sóval és párolt fokhagymával (lehet a spenóttal együtt párolni) összeturmixoljuk. Ha túl sűrű lesz a pástétom, egy kevés vízzel lazíthatunk rajta, ha túl híg lett, sörélesztő-pehellyel sűríthetjük.

UI: Spenótos kenyérre kentük.

spenótos pástétom.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr126042349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása