Kapros vöröskáposzta saláta (Robitól)
2014. március 22. írta: VegaLife

Kapros vöröskáposzta saláta (Robitól)

Robi káposztasalátája.jpgAz alábbi káposztasaláta Robi remekműve, a főzőkörre hozta. Kicsit elmaradásom volt vele, mert néhány héttel ezelőtt volt a téma a téli saláta-különlegességek és öntetek téma. Mikor megláttam az átküldött receptjét, először egy cseppnyi előítélet volt bennem. Nem igazán rajongok a kaporért ugyanis. De kérem szépen, annyira összeértek az ízek, hogy nehéz lett volna rájönnöm, ez kaporral készült. Bizonyára a fokhagyma, lila hagyma na és a citromlé is segített ebben. Három napig ezen éltem, annyira finom volt. :)

A recept:

Hozzávalók:

  • 45 dkg vörös káposzta
  • 10 dkg lila hagyma
  • 2 tk só
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olíva olaj
  • 3 ek citromlé
  • 1 csokor kapor

Elkészítés:

A káposztát vékony gyalun legyaluljuk, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt lila hagymát, végül a fokhagymát felaprítva vagy fokhagymaprésen átnyomva hozzákeverjük. Ezt követően az olajat, sót, citromlét, és az apróra vágott kaprot beletesszük. A legvégén az egészet összekeverjük, és hűtőben legalább félórát pihentetjük. Pihentetés után tálaljuk.

kapros káposztasaláta.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr795874142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása