Zöld turmix salátalevelekből
2014. január 18. írta: VegaLife

Zöld turmix salátalevelekből

saláta zöld turmix.jpgTélen kicsit nehezebben tudjuk összehozni a zöld levek készítését, mivel hazánkban nemigen vannak friss zöld hajtások. Ilyenkor jobb híján salátalevelekből oldom meg, esetleg egy kis aloe-vera növény belső "zselés részét" adom még hozzá. Ettől kicsit kesernyésebb lesz az íze, de kibírja az ember az életében azt a 10-15 percet, míg lassan elkortyolgatja a zöld levet. Mindenkinek ajánlom, hogy télen se feledkezzen el a zöld levek fogyasztásáról. Szervezetünknek igenis szüksége van egy kis belső tisztításra. Főleg, ha az ember beteg, vagy betegség kerülgeti. Ha szoktunk otthon csíráztatni, akkor akár a csírák egy részét is felhasználhatjuk ilyen zöld turmix készítésére. Ha mégis hozzájutunk salátákhoz, akkor ezeket is bátran felhasználhatjuk. Egy részét turmixnak készítjük, egy részét pedig megesszük. Így tettem a múlt héten én is. Az alábbi zöld lével indítottam a vasárnapi étkezésünket.

A recept:
 

Hozzávalók:

  • 1-2 nagyobb marék salátalevél
  • víz
  • aloe vera levele (opcionális)
  • citromcseppek (opcionális)

Elkészítés:


A salátaleveleket és az aloe vera leveleket megmossuk. A saláta leveleit a turmixgépbe tesszük, az aloe-t általában hosszában kettévágják és a belső kocsonyás részét teszik a turmixhoz. Langyos vízzel felengedjük és jó alaposan összeturmixoljuk. Leszűrjük a pohárba, majd citromot csepegtetünk a zöld léhez.

Szokatlan lesz az íze, ha először fogyasztunk ilyet, de egészségünk tekintetében kifizetődő lesz.

Vannak, akik almát is turmixolnak hozzá, hogy élvezhetőbb legyen az íze. Ez esetben a turmixba legelőször az almát kockázzuk bele.

zöld turmix.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr545769652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása