Fantázia tallérok
2013. december 11. írta: VegaLife

Fantázia tallérok

kekstyle.jpg

Férjem unokatestvére látogatott meg minket párjával nem régiben, akkor hoztam össze ezt a gyors, mutatós és laktatós finomságot. (Néhány tallér teljesen eltelít.) Nem vegánok készíthetik háztartási keksz ledarálásával, vegánok pedig darált zabpelyhet (vagy vegán kekszet) használhatnak alapnak. Szerintem osztály vagy munkahelyi karácsonyra is elkészíthető. Gondolom, most sokaknak aktuális.

A recept:

Hozzávalók:

  • 1 adag darált keksz vagy zabpehely (pl. 1/4 kg)
  • víz
  • cikória vagy gabonakávé
  • karob- vagy kakaópor
  • növényi tejszín
  • édesítőszer (gyümölcscukor, xilit, méz, nyírfacukor, barnacukor - ki mit használ)
  • kókuszreszelék

Elkészítés:


Először is főzzünk, készítsünk kávét a gabonakávéból vagy cikóriából. Vannak instant kávék és forrázós eljárással készíthetők. Kinek milyen van. A megdarált zabpehelyre vagy kekszre szórjunk valamennyi (kb. 2-3 evőkanál) karobport (kakaóból kevesebb kell, de dolgozhatunk mindkettővel is). Édesítsük (ha háztartási keksszel dolgozunk, lehet, hogy elég édes így is), majd öntsük rá szép lassan a kávét. Közben keverve, figyelve, hogy mennyi folyadékot vesz fel a száraz alapanyag. Amikor az egész már összeáll és egy nagy gombócot tudunk belőle gyúrni, akkor kókuszos deszkán kinyújtjuk a tésztát és pogácsa szaggatóval korongokat szaggatunk. Tálcára tesszük őket. A tejszínt két részre osztjuk. Az egyikhez hozzáadunk egy kevés karobport vagy kakaóport. Először a fehér színűt verjük fel, majd a barna színűt. Ha nem édesített a tejszínünk, kicsit érdemes édesíteni. Tejszínhab-kinyomó "zsákba" tesszük a tejszínhabot. Ha ez nincs, fogunk két zacsit, a barna színű tejszínhabot az egyikbe, a fehéret a másikba töltjük úgy, hogy a zacsik egyik sarkába halmozzuk fel a habot. A zacsi sarkát a végénél ollóval levágjuk. Kezdődhet a díszítés saját ötleteink szerint. Hűvös helyen tároljuk, míg tálalásra kerül a sor.

Igazi vendégváró falat. Elkészíthetjük karácsonyra vagy akár farsangra is. Télen és nyáron is nagyon finom és ezzel egyedi világot kölcsönözhetünk a sokak által ismert és megszokott "keksztekercsnek".

UI: Zabpehellyel készítve gluténmentes desszertben lesz részünk.

kekszes.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr475686515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása