Szőlős-mákos árpa
2013. október 21. írta: VegaLife

Szőlős-mákos árpa

szőlős-mákos-árpa.jpgVasbomba reggelire. Az otelló szőlő és a mák igazán gazdag vas-forrás. Az árpa, vagyis a gersli pedig jó hatással van a cukorbetegségre és a koleszterinszintre is. Sejtépítő, méregtelenítő és gyulladáscsökkentő hatása mellett erősíti a csontrendszert is. Aki reggelire ezt az ételt választja és készíti el, az megajándékozza testét és szervezetét mindezzel a sok egészséges jóval.

A recept:

Hozzávalók:

  • 20 dkg árpa
  • 2 evőkanál biocsicsóka-sűrítmény (elhagyható)
  • igény szerint édesítőszer (méz, gyümölcscukor, nyírfacukor, stb. - ki mit használ)
  • darált mák
  • otelló szőlő
  • víz
  • esetleg kókuszreszelék

 Otellósmákos árpa.jpgElkészítés:

Az árpát alaposan megmossuk, az a jó, ha van időnk arra, hogy áztassuk. Egy éjszakát vagy legalább pár órát. Ha nincs rá mód, akkor a megmosott árpát feltesszük főzni. Áztatás esetén gyorsabban megfő.

A megfőtt árpához hozzákeverjük a biocsicsóka-sűrítményt, majd az édesítőszerrel elkevert és megdarált mákot. Hozzáadjuk a leszemezett és megmosott otelló szőlőszemeket. Az egész tetejét megszórhatjuk egy kevés kókuszreszelékkel.

otelló-mák-árpa.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr895591286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

netfolk 2013.10.31. 18:08:05

Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra. Sok kipróbált finomság, praktika... Köszönöm!

VegaLife 2013.10.31. 18:22:12

@netfolk: Én is örülök, hogy rátaláltál a blogomra. Jó szórakozást! :)
süti beállítások módosítása