Medvehagymás krém
2013. április 18. írta: VegaLife

Medvehagymás krém

medvehagymás.jpgÚjra itt van a tavasz egyik legjobb kincse a medvehagyma. Már vártuk nagyon, noha a fagyasztóban pihenő egyedeket sikerült a télen jól beosztanom. Ez az ínycsiklandóan finom hagymaféleség megízesíti az ember mindennapjait. Legutóbb pálmazsírral és pirított szezámmaggal készítettem egy fenséges kenyérre való krémet. Pástétomnak is hívhatjuk. Állagát tekintve - köszönhetően -a pálmazsírnak - olyan krémes, lágy, finom! Oké, a pálmazsírral csak mértékkel, tudom! Nem is volt sok itthon, úgy kaptam egy kisebb adagot. (Keksz vagy sütemény készítéséhez kevés lett volna) Mivel medvehagyma is volt itthon, hétvégére pedig valami kenyérre kenhetőt kellett összehoznom, így párosítottam ezeket az élvezetes ízeket egy még szenzációsabb krémet készítve, amely mondhatom, eteti magát. Csak óvatosan... Nehogy megártson!:)

A recept:

Hozzávalók:

  • 2-3 púpozott evőkanál pálmazsír
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 6-8 szál medvehagyma
  • 1 evőkanál piros paprikakrém (házi)
  • leheletnyi őrölt köménymag

 

Elkészítés:

A medvehagymákat a lehető legapróbbra felvágjuk. A szezámmagot teflon serpenyőben világosbarnára pirítjuk (nagyon szeretem az illatát!). Egy tálkába teszünk a pálmazsírból, rászórjuk először a megpirított (még meleg) szezámmagot, majd hozzáadjuk a medvehagymát. Jól összekeverjük és keverés közben piros paprikakrémmel, sóval és őrölt köménymaggal ízesítjük. Férjem szerint ez szinte olyan, mint a boltokban kapható vega pástétomok egyike (bár nem tudok arról, hogy lenne medvehagymás....). Lényeg, ami lényeg, hogy hihetetlenül eteti magát - főleg friss házi bagettel vagy kenyérrel. Csak mértékletesen!:) - ez az ajánlatom hozzá.

medvehagymás pást..jpg macihagymás szezámpástétom.jpg
medvehagymás pástétom2.jpg medvehagymáss pástétomm.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr65231052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása