A vegánságról korábban azt gondoltam, hogy nem lehet piskótát vagy kevert sütit készíteni, mivel ezek a sütemények köztudottan "tojásfüggők". Szerencsére a mai konyhatudomány már sokkal felsőbb szinteken jár, mintsem lehetetlennek tűnjön piskótát, vagy kevert süteményt létrehozni tojásmentesen. Íme egy újabb bizonyítéka annak, hogy a vegánoknak és vegetáriánusoknak nem szükséges "szegényes" választékból élni. Ha kevert tésztát szeretnének sütni, tojás nélkül is lehet finomat és szépet kreálni.
A recept:
Hozzávalók:
- 1 bögre kókuszreszelék (felhasználás előtt megpirítottam, de anélkül is elkészíthető)
- 1/2 bögre barna cukor vagy valamivel kevesebb gyümölcscukor, nyírfacukor (attól függően, hogy ki mivel édesít)
- 1/2 bögre gabonatejpor
- 1 alma reszelve
- 2 evőkanál olaj
- 1 bögre víz (szénsavas jobb, de most én is szénsavmentessel készítettem)
- 1 csapott teáskanálnyi szódabikarbóna
- liszt, amennyi hasonló állagúvá teszi, mint a piskótamassza, de nem túl folyós
- 2 alma meghámozva, félkarikákra szeletelve
- sütőpapír