Sütőtökös almás turmix
2013. január 18. írta: VegaLife

Sütőtökös almás turmix

sütőtökös almás tumix.jpgC-vitamin, karotin, kalcium, vas, cink, mangán, réz, foszfor, biotin, niacin, pantoténsav, A, B1, B2, B6 vitaminok és folsavban gazdag ételünk a sütőtök, éppen ezért ajánlatos néha nyersen is fogyasztani. Ennek egyik leggyorsabb módja a turmix, amelynek receptjét most megosztom mindenkivel.

Jótékony hatással bír bőrproblémákra - pattanások kezelésében is nagy segítséget jelenthet. Emellett tüdőbetegségek, gyulladások, megfázás, allergiás és asztmás köhögés esetén is ajánlják fogyasztását. Alacsony kalóriatartalma miatt fogyókúrázóknak is remek eledel, a 90-napos kúrát folytatók számára nyersen bármelyik nap ehető, sütve pedig a keményítős napot tehetjük vele színesebbé.

 A recept:

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb maréknyi apróra vágott nyers sütőtök
  • 2 alma
  • 1,5 dl víz
  • turmixgép (min. 500 watt)

 

Elkészítés:


Az almát alaposan megmossuk, majd a turmixgépbe daraboljuk. A sütőtököt megpucoljuk, megmossuk, apróra vágjuk és egy részét a turmixgépbe tesszük. Kevés vizet öntünk a turmixgépbe és már mehet is a turmixolás egészen addig, míg jó sűrű pépet nem kapunk.

Poharakba vagy bögrékbe töltjük és elfogyasztjuk! Tetejére "tálaláskor" szórhatunk tökmagot, amit előtte akár meg is piríthatunk teflonsütőben.

sat.jpg sat2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr235018091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása