Hamis májkrém (babból)
2012. december 23. írta: VegaLife

Hamis májkrém (babból)

hamis májkrém.jpgEz is egy aránylag gyorsan elkészíthető pástétom, ha a bab, amit használunk hozzá, konyhakész állapotban van. Ilyenkor télen szoktam főként ezt a pástétomot készíteni. Akkor érdemes ezt elkészíteni, ha amúgy is főzünk babos ételt, és nagyobb adag babot áztatunk be, majd főzünk meg. Ki kuktával, ki kukta nélkül.

A recept:

Hozzávalók:

  • 1 bögre kidney bab (előfőzzük, vagy konzerv)
  • 1 hagyma
  • 1 lila hagyma
  • 1 kevés fokhagyma
  • borsikafű vagy őrölt bors
  • majoránna

Elkészítés:


A vörös hagymát egy kevés vízen megpároljuk. Amikor üveges, hozzáadjuk az előfőzött vagy konzerv babot (utóbbi esetben átszűrt, átmosott, előbbinél természetesen sós, babérleves vízben megfőzött).

A hagymát és a babot közösen átpároljuk, s közben hozzáadjuk a felkockázott lila hagymát, belepréselünk 1-2 gerezd fokhagymát, egy kevés majoránnát, majd tovább pároljuk, míg a hagymák megpuhulnak. Amikor az egész összeállt, botturmixszal, vagy turmixgéppel pépesítjük és a legvégén borsikafűt vagy őrölt borsot adunk hozzá.

Turmixolás során lehet szükséges némi vizet hozzáadni.

Én már elkészítettem ezt úgy is, hogy maradék lencséhez adtam egy fél bögre babot, és a további ízesítést a fentiek alapján végeztem el. Így is finom, májkrémszerű íze lett.

Küllemre és ízre is hasonlít a májkrémre.

hamis májkrém4.jpg hamis májkrém3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr284979104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása