Karfiolkrémleves magvakkal
2012. december 17. írta: VegaLife

Karfiolkrémleves magvakkal

karfiolkrémleves.jpgEgyszerű és nagyszerű, mint a brokkolikrémleves. Brokkoli helyett karfiollal. Az eljárás közel ugyanaz. Semmi macera, semmi nehézség, csak egy fej karfiol, víz, só, fokhagyma és rövid idő alatt kész is a finom krémlevesünk. Nem kell ehhez se krumpli, se tejszín. 30 perces levesek egyike.

A recept:

Hozzávalók:

  • 1 közepes vagy nagyobb fej karfiol
  • víz
  • só vagy ételízesítő
  • fokhagyma
  • leheletnyi szerecsendió
  • turmixgép
  • tökmag, szezámmag, napraforgóbél

 

Elkészítés:


A karfiolt rózsáira szedjük, törzsének végét levágjuk, a törzsének többi részét feldaraboljuk. Megmossuk a zöldséget, majd egy kevés víz alatt (kb. 1.5 dl) megpároljuk úgy, hogy sóval vagy ételízesítővel meghintjük. Fokhagymát is teszünk hozzá apróra vágva. Amikor a karfiol jól megpárolódott, turmixgépbe tesszük, felöntjük vízzel (ha elég víz maradt a párlásból, az is jó hozzá, ha nem, akkor adjunk még hozzá vizet) - kb. 2-2,5-3 dl víz kell hozzá. Összeturmixoljuk. Ha jó a turmixgépünk - úgy értem, képes teljesen pépessé keverni, aprítani, akkor szerencsénk van, nem szükséges átszűrni sem. Az összeturmixolt levet a fazékba visszatöltjük, adunk hozzá egy kevés szerecsendiót, esetleg nyomunk bele még egy-két gerezd fokhagymát. Az első rottyanásig még forralunk rajta egyet és kész is a leves. Tálalásnál tökmagot és/vagy napraforgóbelet, szezámmagot szórtunk a leves tetejére. De pirított kenyér vagy zsemlekockák is finommá varázsolják. Emellett friss lila-hagymakockákkal vagy zsenge új hagymával is ízesíthetjük.

90 napos diétát folytatóknak, fogyókúrázóknak, cukorbetegeknek is jó ez a leves.

karfiolkrémleves2.jpg karfiolkrémleves3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr514967472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása