Medvehagymás zöldséges tészta
2012. december 07. írta: VegaLife

Medvehagymás zöldséges tészta

medvehagymás zöldséges tészta.jpgEz a tészta is a fagyasztott cukkini alappal indult el, akárcsak a cukkinipástétom. Úgy gondolom, hogy a cukkini egy remek étel, ami télen kevésbé kerül az asztalokra - legalább is a fagyasztóból. Mi minden évben igyekszünk eltenni, és különbözőféle módon felhasználni. Béta karotint, C-vitamint tartalmaz. Energiatartalma ugyan kicsi, de ez olykor pont előnyös. Például egy rostban gazdag, de kalóriában szegény diétához. Elsősorban ezért kánikulában fogyasztja az ember, de nem árt egy-két recept, ami a tél napjait is színessé teszi. Nem kell télen minden nap nehéz ételeket fogyasztani. Az ember néha könnyebbre vágyik. Szóval cukorbetegeknek, télen is diétázó fogyókúrázóknak, szívbetegeknek (alacsony káliumtartalma miatt is) továbbra is ajánlott eledel a cukkini.

 

 

 

A recept:

Hozzávalók:

  • 60 dkg cukkini (felkockázva fagyasztottam le)
  • 20 dkg ceruzabab (fagyasztóból)
  • 20 dkg morzsolt kukorica (szintén fagyasztóból)
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • aprított medvehagyma (szintén fagyasztóból)
  • só vagy ételízesítő
  • 2 dl növényi tejszín
  • 1 csipet szerecsendió
  • 0,5 kg tészta
  • víz
  • olaj

 

Elkészítés:


A tésztához feltesszük a vizet forrni. Amikor forráspont körül van, egy nagyobb csipet sót beleszórunk, és a tésztát al dentére főzzük. Metélt, durum tésztát használtam. Ha jól emlékszem, de lehet, hogy nem, ajándékba kaptuk a tésztát. Ha a tészta megfőtt, leszűrjük, egy kicsit hideg vízzel átöblítjük és pár csepp olajat teszünk rá, összekeverjük vele. Így elkerüljük, hogy összeragadjon a tészta, és nem éri forralás sem (amúgy a tésztavízben) az olajat.

A fagyasztott zöldségek közül a cukkinit kiengedjük, a másik két zöldség főzés közben ki fog engedni. Hagymát aprítunk és párolunk vízen. Arra tesszük rá a fagyasztóból kivett, átmosott zöldbabot, kukoricát. Mivel a cukkini eleve gyorsabban fő meg, ezért ezt egy pár perccel később adjuk a többi zöldséghez. A lényeg, hogy a cukkinit tényleg olvasszuk fel, hiszen rengeteg levet is enged magából. A zöldségekhez hozzáöntjük a tejszínt, s ha szükségesnek látjuk, egy kevés vizet esetleg. Ne feledjük, a növények még amúgy is engednek magukból egy keveset. Sót vagy ételízesítőt is teszünk hozzá.

Amíg mindegyik zöldség megpuhul, főzzük.Mikor már puhák, a fagyasztóból kiveszünk úgy két kanálnyi medvehagymát és azt is hozzákeverjük, valamint a csipetnyi szerecsendiót.

Tálalásnál a tányérokon a tészta tetejére halmozzuk a zöldséges szószt.

Tészta helyett rizzsel is tálalhatjuk.

medvehagymás zöldséges tészta2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr644952395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása