Tárkonyos, tejszínes zöldbableves
2012. november 02. írta: VegaLife

Tárkonyos, tejszínes zöldbableves

tárkonyos zöldbableves.jpgMondhatnám rá, hogy ősz ízei állnak benne össze, de igazából nyáron is szívesen fogyasztjuk, csak melegebb hónapokban gyorsabban savanyodhat - a benne lévő tejszíntől - bár növényi tejszín azért másképp működik, mint a -jobb esetben- tehéntejből készült tejszín.

A recept:
 

Hozzávalók:

  • 40-50 dkg sárga hüvelyű zöldbab
  • 6-8 szál répa
  • 1 karalábé
  • 4-6 szem krumpli
  • 2 szál fehérrépa
  • 2 dl növényi tejszín
  • ételízesítő
  • tárkony
  • fokhagyma
  • kurkuma
  • víz

Elkészítés:


A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, felaprítjuk, majd egy nagyobb fazékba tesszük őket. Ételízesítővel megszórjuk és felengedjük vízzel úgy, hogy bőven ellepje. Mielőtt a zöldségek teljesen megpuhulnak, előtte egy kis idővel hozzáadjuk a tejszínt, szórunk bele tárkonyt és egy-két csipetnyi kurkumát (szép sárga színt kölcsönöz az ételnek) és a fokhagymákat vagy apróra vágva, esetleg fokhagymanyomón átpréselve, vagy egészben beletesszük.
Amikor a zöldségek megfőttek, melegen tálalhatjuk is a levest. Én tarhonyát főztem külön hozzá és azt tettünk a tányérunkba. Így még dúsabb, kevésbé híg levest fogyasztottunk. A hideg napokon jól felmelegített.

Férjem csilipaprikát aprított bele. Hiába, kedveli az intenzívebb ízeket.

tejszínestárkonyoszöldbab.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr584882422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása