Szezámos tofu-rántottás tészta
2012. augusztus 31. írta: VegaLife

Szezámos tofu-rántottás tészta

tofus szezámos tészta.jpgKönnyed nyári étel, ami a téli napokon is megállja helyét, de most nem éppen nyers hozzávalókból. Elkészítése gyors és egyszerű, mégis annyira finom, hogy nálunk gyorsan elfogyott. Már hosszú ideje nem készítettem és nem ettem tésztafélét, itt volt az ideje tenni ellene. :) Végül is alig 30 perc alatt elkészült.

A recept:

Hozzávalók:

 

  • 1 marék szezámmag
  • 1 csomag paprikás tofu (30 dkg)
  • 1 hagyma
  • 50 dkg (durum) tészta
  • víz

Elkészítés:


Forrásban lévő sós vízben al dentére főzzük a tésztánkat. Közben a további műveleteket végezzük el:

A hagymát felaprítjuk és kevés vízen megpároljuk. Míg párolódik, apróra vágjuk a tofut. A megpárolt hagymával összekeverjük és tovább sütjük. Ezzel tulajdonképpen "tofurántottát" készíthetünk, melynek felhasználási módja sokféleképpen történhet. Most pirított szezámmal és kifőtt durum tésztával keverjük össze.

Egy másik edényben, - míg a rántotta összesül a hagymával - a szezámmagot megpirítjuk.

A megfőtt tésztát összekeverjük a szezámmaggal, majd hozzáadjuk a megsült tofurántottát. Alaposan összekeverjük és kész is az ételünk! Nyers zöldséget, salátát ajánlok hozzá fogyasztani.

 

tofus szezámos tészta6.jpg tofus szezámos tészta5.jpg
tofus szezámos tészta4.jpg tofus szezámos tészta3.jpg

tofus szezámos tészta2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr464743237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása