És a vegák mit esznek a kenyéren? Kérdezik tőlem olykor, mikor kiderül, hogy nem csak húst, felvágottat, de sajtot sem nagyon fogyasztunk. Mit eszünk ilyenkor? Mivel készülnek szendvicseink?
Finomabbnál finomabb pástétomokkal és sok sok zöldséggel. Most az egyik leggyorsabb, legegyszerűbb pástétom receptjét mutatom meg. Nálunk, vegáknál és vegánoknál ez az étel már egyszerűen csak egy sláger. Ha csak kenyér van otthon, és nincs kedvünk vacsorára főzni, vagy valami finom reggelit ennénk, válasszuk a kukorica pástétom receptjét!
A recept:
Hozzávalók:
- 2 bögre főtt kukorica (nekem most csak konzervem volt, de jobb, ha nincs friss, fagyasztott kukoricaszemeket megfőzni)
- 1 evőkanál hidegen sajtolt olaj
- 0.5 dl víz
- kevés ételízesítő
- petrezselyem,
- zsenge újhagyma vagy lilahagyma
- esetleg piros paprika
Elkészítése:
A kukoricát egy turmixgépbe tesszük. Ha konzerves kukorica, akkor a levét lecsöpögtetjük előtte. Ha fagyasztott, akkor természetesen kicsit meg kell főzni a kukoricát turmixolás előtt.
A turmixgépbe teszünk hozzá egy kevés vizet, olajat és ételízesítőt (vagy sót).
Összeturmixoljuk.
Petrezselyemmel, felaprított hagymával, apróra vágott piros paprikával összekeverjük. Tálalásnál a tetejét saját elképzelésünk szerint díszíthetjük paradicsomkarikával, petrezselyemlevelekkel, stb.
|