Tofus görög saláta
2016. március 09. írta: VegaLife

Tofus görög saláta

gorog_sali_tofuval.jpg

 A görög saláta a görögöknél olyan, mint a krumplileves a magyaroknál. Ahány ház, annyi szokás. A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását, 300 salátanövényt sorol fel írásaiban. Az ókori görögök szépségápolás céljából is fogyasztottak salátát. A görög monda úgy tartja, hogy a szerelem istennőjének, Aphroditénak kegyeltje, a szépséges Adonisz címerében saláta volt - az ókortól fogva hittek a saláta szépítő erejében. Mivel már akkor is szépek és egészségesek akartak lenni az emberek, rengeteg fejes salátát fogyasztottak. Színekben pompázó, feta helyett tofuval készült görög saláta recept következik.

 A recept:

 

Hozzávalók:

  • 1 kígyóuborka
  • 2-3 paprika
  • 1 lilahagyma
  • 1 maréknyi (fekete) olívabogyó (szeletelt vagy magozott egész is jó)
  • 300 g tofu
  • igény esetén olíva olaj
  • igény esetén oreganó és/vagyy bazsalikom

 

Elkészítés:

Az uborkát, paprikát és a lila hagymát apró kockákra vágjuk. Kimagozzuk az olívabogyót, felszeleteljük, ha szükséges, és a többi zöldséghez keverjük. Kis kockákra vágjuk a tofut, és gyengéd mozdulatokkal átkeverjük. Szerintem a hagyma és a többi zöldség rövid idő alatt jól összeérik, a tofu eleve tartalmaz elegendő sót, tehát én semmit fűszert vagy olajat nem tartottam szükségesnek hozzátenni. Akinek nem elég finom, tehet hozzá. Paradicsomot is tehetünk bele. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr698449594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása