Fekete, de mégsem - reggelire
2014. július 21. írta: VegaLife

Fekete, de mégsem - reggelire

feketebodzás kása.jpg

Hamarosan beérik a fekete bodza a bokrokon és fákon. Különféle kásákat rendkívül finoman megízesíti. Ajánlom mindazoknak akik az enyhén édes, kissé savanykás ízeket kedvelik. 

A recept:

Hozzávalók:

• 1 adag zabpehely (pl. 2 marék vagy 1 bögre)

• víz/növényi tej

• fekete bodza lekvár

• reszelt narancshéj

• édesítő (nyírfacukor vagy kókuszvirág cukor vagy gyümölcscukor, stb)

• fekete ribizke vagy áfonya

 

Elkészítés:


Ha apró szemű zabpelyhünk van, akkor a lábosban, amiben főzni fogjuk, kicsit megpirítjuk. Épp, amíg illata lesz a pirítástól. Majd felöntjük vízzel. Figyelve és olykor megkeverve addig főzzük, míg a zabpehely jól megpuhul.

Ha nagy szemű zabpehellyel dolgozunk, akkor ugyanígy megpiríthatjuk, de egy éjszakára akár be is áztathatjuk hideg vízbe. Másnap pedig felfőzzük. Az ilyen zabpelyhek több főzési időt igényelnek.

Amikor megfőtt, fekete ribizlit vagy áfonyaszemeket keverünk hozzá. 

Tálalásnál fekete bodza lekvárral, kókuszreszelékkel díszítjük a tetejét. (A tányér szélén a zabkását feketeszeder-lekvárral locsoltam meg.)

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr746485605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csokonai Vitéz Műhely 2014.07.22. 09:23:01

Azoknak a vegáknak, akik nem esznek halat, javaslom egy púpozott evőkanál lenmagpelyhet is belekeverni a kásába, mert az fedezi a napi omega3 szükségletet.

VegaLife 2014.07.22. 10:40:29

@Csokonai Vitéz Műhely: Ez így igaz! Köszönöm a hozzászólást! :)
süti beállítások módosítása