Vegán piskóta mikróban
2014. március 06. írta: VegaLife

Vegán piskóta mikróban

tojásmentes piskóta.jpgA vegán életmód nem igazán egyezik a mikróban készülő ételekkel, de egyrészt úgy gondolom, lehet nagy ritkán kivételt engedni, másrészt pedig ha gyorsan kell egy piskóta vagy torta, nincs időnk a sütős verzióra, igazán megkönnyíti az életünket. Elvégre 5 perc alatt megsül a piskóta vagy a torta.

 

A recept:

Hozzávalók:

 

  • 7 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • 3 evőkanál nyírfacukor
  • 14 evőkanál növényi tej (én növényi tejporból készítettem)
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 műanyag tál (nálam ételhordó doboza volt)

 

Elkészítés:

Választunk egy hőálló műanyag edényt, amiben sütni fogjuk a piskótánkat. Én egy kerek ételhordó dobozt választottam. Összekeverjük benne először a száraz hozzávalókat, majd hozzákanalazzuk a növényi tejet és étolajat. Jól összekeverjük az egészet, majd mehet is a mikróba. Legnagyobb fokozaton 5 perc alatt elkészül a piskóta. Nem kell lefedni mikrózáshoz a tésztát, had "szellőzzön". Gyengébb mikróknál elképzelhető, hogy 5 és fél - 6 perc szükséges. Amikor elkészült, rövid idő alatt kihűl és használhatjuk a kész, tojásmentes piskóta tésztáját, ahogy kívánjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr885846609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása