Növényi tejföl
2013. február 06. írta: VegaLife

Növényi tejföl

növényi tejföl.jpgTejföl magból. Igen, működik, bár úgy tapasztalom, hogy minden egyes készítésnél jobb és jobb, finomabb és finomabb tejfölt alkotok.

Egyszerű elkészíteni, és ahogy látjátok majd a későbbi egy-két bejegyzésemben, tényleg tejföl-helyett használható. Még én is gyakorlom a felhasználását, de nagyon örülök, hogy tudom, mi van benne, hogyan készül és nincs benne semmi mesterséges anyag, tartósítószer, e-számos adalék, stb.

A recept:

Hozzávalók:

  • 1 csésze nyers olajos mag - jelenleg napraforgó
  • víz
  • kevés só
  •  fél citrom leve
  • 1 gerezd fokhagyma (elhagyható)

Elkészítés:


Szóval két eljárási mód van. Az egyik, hogy egész éjszakára beáztatjuk a magokat, a másik, hogy csak rövid időre. Amikor egész éjszakára beáztattam, akkor a pohár szélén üledék képződött. Tehát érdemes átmosni is a magokat - áztatás előtt. További kérdés, hogy mennyi vízbe áztassuk? Én kb. a napraforgó mag mennyiségének megfelelő vízzel öntöttem fel.

A többi már gyerekjáték, csak egy erős turmix kell hozzá. Továbbá ajánlom, hogy a citromot a turmixolás után csepegtessük hozzá, amikor már érezni az ízét, látni a szürkés színét. A citromcseppek az ízhatásnak is jót tesznek, és persze világosítják, fehérítik a "tejfölünket".

Felhasználása hasonló a tej alapú tejfölhöz.

tejfölféleség.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr715066148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása