Eleki Egészségközpont 6. rész
2012. július 06. írta: VegaLife

Eleki Egészségközpont 6. rész

5. nap 20120706_074300r.jpgMíg az ország északi részében tegnap este és éjszaka vihar dúlt, jégeső esett, addig itt, a VIHAR sarokban forró szárazság tombol. Egy csepp eső nem esett, mióta itt vagyunk.

20120706_074413r.jpgTúrógombóc, amiből az egyiket elajándékoztam, palacsinta tojásmentesen, s a lényeg! Gyümölcs: sárgadinnye egy szem meggyel, de valaki az ő gyümölcsét nekem ajándékozta. Feltöltődtem boldogság hormonnal :)))

 
 
 
Végre elérkezett az a nap, amikor terülj, terülj asztalkám volt reggelire. Alma, sárgadinnye, müzli puffasztott rizsből és búzából, kis adag somlói galuska (teljesen reform, tegnap készült főzőkörön), túrógombóc (túró nélkül vegán módra), palacsinta tojás nélkül. A müzlihez szezámtejet osztottak, ebből viszont nem kértem. A sárgadinnye és az alma, meg a két szem meggy, az volt az igazán finomság számomra. Az ételek közül nekem és a többieknek is a palacsinta jött be leginkább. Ebédre nem tudom még mi lesz, de vacsorázni ugye nem fogok és holnap ismét zöld napot tartok. Vagyis uborka, cukkini, saláta. Semmi hüvelyes, semmi borsó.

20120706_074426r.jpgA képen somlói galuska "utánzat" reform és vegán módra. A recept a füzetembe lejegyezve, én bizony kipróbálom kicsit máshogyan, egészségesen...

Holnap már szombat, reggel pedig kedvesen megjegyeztem az egyik társamnak, hogy már csak egy hét és megyünk haza. Hétvégén lazább lesz a menetrend. Kezelőknek is kell legalább egy nyugodt pihenőnap, így gőzpakolást nem kapok. Különben van, aki lázfürdő kezelést kap, megint mást feketeszénnel kezelnek. Pl. két beteg is bőrkiütéses problémákkal küzd. Egyiknek sem vált be a ligetszépe-olaj, tegnap este mindegyik feketeszenes pakolást kapott a kezelt bőrfelületre.

Reggelenként és ebéd előtt kb. 20-30 perccel zöld turmixokat iszunk. Ma az algaporomat nem paradicsomlébe, hanem aloe verás zöld turmixba kevertük. Nem tudom melyik a jobb. Különlegesen furcsa íze van, de szívesen innék otthon reggelenként ilyet, mert érzem, hogy jól esik a szervezetemnek.

20120706_072240r.jpgA zöld turmixba zöld algaport szórunk, jól átkeverjük. Ez fogyasztandó étkezéseim előtt.

20120706_072522r.jpgLehet, nem látszik képen a valóság, de a sötétzöld aloeverás, petrezselymes zöld turmix még sötétebb zöld színt kap az algaportól.

Továbbra is úgy gondolom, a legjobb kezelőt osztották ki nekem. Annyi kedvesség van benne. Önzetlenség. Szeretet. Szolgálatkészség. Csak csodálkozom magamban, hogy mennyire önfeláldozó.Jóindulatú irigység van bennem a tulajdonságai iránt. Pedig eredeti szakmája ötvös. :) Csak most nem aranyat és ezüstöt, hanem engem "tisztogat", ápolgat.

Persze a többi kezelő is kedves, aranyos, barátságos, és lehet, mások is így gondolkodnak, hogy számukra a legjobb ember került melléjük. Szobatársam is megelégedett teljesen a kezelőjével. Ők is sokat sétálnak együtt. Jó itt a levegő is. Nincs a közelben nagyváros.  Gyula itt van a szomszédban, de ott nem jár annyi autó, mint pl. Szegeden.

Mivel már ma is más a napi program, mint átlag napokon, így több szabadidő jut. Délelőtt voltak a kezelések is.

Tegnap zabpehelylisztes vizes keverékkel pakolták be valakinek a testrészét. Érdekes. Ezekből ugyan mind kimaradok, de izgalmas dolog hallani, látni, hát még az eredmény, amikor sikeres a kezelés!

Van köztünk valaki, aki úgy érkezett ide, hogy napi másfél doboz cigarettát szívott el. Már vagy húsz éve dohányzik és itt sikerült nullára redukálnia a cigarettaszálak számát. Igaz, neki sem megy ez könnyedén, néha látom az arcán, hogy megvan a küzdés a belsőjébe, de akkor is olyan nagy szám, hogy hosszú éves dohányzás után leszokott, ráadásul ezzel párhuzamosan egyfajta tisztító vegán étrendet is bevállalt 10 napon keresztül. Kérdeztem, mit gondol, tudja-e majd folytatni az életében ezt, és ha a táplálkozást nem is ilyen szigorúan éli majd meg, mint itt, hiszen ahhoz huzamosabb időre van szükség, de úgy véli, a dohányt letette, és nem csak átmenetileg. Biztos nagyon sokat számít az is, hogy szeretetteli légkör veszi körül és a kezelője is elkövet mindent a fejlődése érdekében.

Lehet, csak vasárnap következik folytatás...

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr744633475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása