Mentás limonádé
2011. november 20. írta: VegaLife

Mentás limonádé

Hmmmm.....!!! A nyár egyik öröme, hogy frissen, kertből szedhetjük (feltéve, ha van...) azokat a növényeket (is), amelyekből finomabbnál finomabb üdítő leveket készíthetünk.

A következő receptnek viszont az a nagy előnye, hogy ha van otthon cserépben termesztett mentánk, akkor igazából az évszak sem lehet akadálya annak, hogy elkészítsük ezt a finom italt.

A recept:

Hozzávalók:

  • 1 csomó mentalevél (átmosva)
  • 1 vagy 2 citrom karikákra vágva
  • esetleg méz
  • víz

 

Elkészítés:

A megmosott mentaleveleket, a megmosott felkarikázott citromot egy nagy kancsóba tesszük. Ha édes szájúak vagyunk, egy kis mézet csurgathatunk rá. Ez esetben az elején mindenképpen kicsit melegebb vizet kell ráönteni. Ha hidegebb italt szeretnénk inni, akkor a meleg víz után hideg vizet öntünk rá. Amennyiben melegebb italra vágyunk, akkor meleg vízzel öntjük fel az egészet.

Fakanállal átkeverjük és kész is a finom itóka.

 Ugyan lassan vége az ősznek is, azonban hangulatjavítónak egy szép nyári képet teszek fel erről a receptről.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr833398258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása