Meggyes torta sütés nélkül
2011. október 15. írta: VegaLife

Meggyes torta sütés nélkül

A recept:

Hozzávalók:

  • 4 dl meggyes joghurt (Nem ivójoghurt)
  • 4 dl növényi tejszín (Hulala)
  • 20-30 dkg meggy (meggy hiányában 3-4 evőkanál meggylekvár)
  • 1 csomag babapiskóta
  • Szükség esetén: 1 csomag habfix, vagy zselatinfix

Elkészítés:

A megmosott, kimagozott meggyeket villával összetörjük (díszítésnek érdemes meghagyni kb. 15-20 szemet).

A növényi tejszínt kemény habbá verjük. (Hulala esetében nekem nem volt szükségem sem habfixre, sem zselatinfix-re.)

A keményre vert tejszínhez óvatosan hozzákeverjük az összetört meggyet. (Amennyiben szükséges, mert híg lett a tejszín, tovább verjük a habverővel.)

Végül hozzákeverjük a joghurtot. Itt már végképp eldől, szükséges-e hozzáadnunk habfixet, vagy zselatinfixet. A lényeg, hogy a tejszínes, joghurtos, meggyes masszának keménynek kell lennie. Ha felemeljük a habverőt, nem jó, ha lefolyik róla a felvert anyag.

Fogunk egy tortaformát, vagy egy kerek nem túl magas edényfélét. Fóliával kibéleljük úgy, hogy a fólia lelógjon az edény faláról.

Az így kibélelt edénybe belerakjuk az összes tejszínes masszát, alaposan elsimítva. A tetejére babapiskótákat teszünk. Mivel ez lesz a torta "talpa", így lehetőség van babapiskóta helyett normál piskótalapot is tenni.

A piskótákat picit a krémbe nyomkodjuk, majd a fólia szabadon maradt részeivel beborítjuk és hűtőbe tesszük néhány órára, vagy egy éjszakára.

Pihentetés után elővesszük. A tetejéről lefejtjük a fóliát és tálcára, tányérra borítjuk. A maradék fóliát is így már le tudjuk szedni a süteményről.

Ezt követően kezdődhet a díszítés. Lehetséges felvert tejszínhabbal és meggydarabokkal díszíteni a torta tetejét, vagy csokimázat önteni rá, arra tejszínhabot nyomni, majd meggydarabokat tenni rá.

Meggy helyett eperrel, ribizlivel, málnával vagy az adott évszak idénygyümölcsével is elkészíthető (mindegyikkel nagyon finom)!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr113305441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása