Padlizsán legyező (vegán)
2022. augusztus 30. írta: VegaLife

Padlizsán legyező (vegán)

padlizsanlegyezo_tofuval.jpg

Nemrégiben Birminghamban jártunk. Nem tudom ki, hogy van vele, de ha eljutok egy városba, ahol még nem jártam, a piac az, amit örömmel megnézek. Zöldség - gyümölcs piac. Különösen, ha egy másik országba jutok el. Nos amint mondtam, egy nyári napon Birminghamban jártunk, első utunk a belvárosi piacra vitt. Végre London után ismét olyan piacon jártunk, ahol sok árus volt és más-más dolgokat is árultak, nem mind ugyanazt. A mi városkánkban is van piac, de nem ilyen nagy. Mivel itt többen árultak mini padlizsánokat, így nem hagyhattam ki. Amúgy is a padlizsánoknak most van idénye. Persze nem kell a bébi padlizsánokért Birminghambe menni, hiszen láttam ezt már több helyen. Városunkban van néhány keleti üzlet, ahol ázsiai és mediterrán országok (török, görög, olasz) ételeit árulják. Ezekben a boltokban is találunk ezekből az apró padlizsánokból. Igaz, Birminghamban egy csomót adtak mindössze £1-ért. Nem hagyhattam ki. A következő receptet nagyobb padlizsánból is el lehet készíteni, tehát ha Magyarországon a mini padlizsán nem elterjedt, nem kell legyinteni, a padlizsán legyező nagyobbacska padlizsánnal is elkészíthető. Könnyed vacsora vagy ebéd, fogyasztható körettel, bár mi nem ettünk mellé mást, a tofunak és a rostoknak köszönhetően laktató étel. 

 padlizsanlegyezo_vegan_glutenmentes.jpg

A recept
 

Hozzávalók:

  • Néhány darab padlizsán
  • Néhány szem paradicsom
  • 1 füstölt tofu
  • bazsalikom (opcionális)
  • olaj (opcionális)

 

Elkészítés:

A padlizsánokat megmossuk, hosszában szeleteket vágunk bele, de a tetejét egyben hagyjuk, hogy legyezőhöz hasonlóan kissé szét tudjuk teríteni. Besózzuk a padlizsán húsát és egy tálcán pihentetjük őket. Nedvességet fog ereszteni. Közben a paradicsomokat és füstölt tofut felszeleteljük. Amikor a padlizsánok már „vizet” eresztenek, letöröljük róluk papírtörlővel, vagy kevés vízzel leöblítjük. Ezt követően a padlizsánok legyezői közé teszünk paradicsomszeleteket és füstölt tofu szeleteket felváltva. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket. Ha szaftosabban ennénk, pár csepp olíva olajat tehetünk rájuk, de ha zsiradékmentes táplálkozást folytatunk, ezt el is hagyhatjuk. 200 fokos sütőben kb 15percig sütjük. Sütőből kivéve szórhatunk rá friss vagy szárított bazsalikom levelet.

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr6717909047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása