
Hozzávalók:
- 1 nagy marék magozott meggy
- 2 ek (szója)joghurt (Joya joghurtot használtam)
- banán, vagy datolyaszirup, vagy méz (ha fogyasztanak mézet)
- jégkrémtartó tubusok
Elkészítés:
A gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk. A turmixgép poharába a megmosott, kimagozott meggyeket beletesszük, adunk hozzá 2 evőkanálnyi joghurtot és a turmixgéppel alaposan összeturmixoljuk. Édesíteni banánnal vagy datolyasziruppal, vagy esetleg mézzel lehet. Ha banánt választunk, a meggyel együtt érdemes összeturmixolni. Áztatott datolyával is lehet, de azt a turmix aljába érdemes tenni.
Turmixolás után kiöntjük a formákba, be a fagyasztóba és kb. 2 óra múlva fogyaszthatjuk is. Ha nem tudjuk a pálcikán elhelyezkedő jégkrémet azonnal a tubusából kivenni, két ujjunkat a tubus végéhez (ahol a pálcika közelebb van) odatesszük, kicsit úgymond "felmelegítjük", majd könnyedén kihúzzuk a kész jégkrémet.