Mini diós csigák
2015. június 23. írta: VegaLife

Mini diós csigák

mini_dios_csiga.jpg

Brrr.... hideg napok idején melegítsük fel a lakást és a lelkünket néhány finom diós falattal. Ha nyáron hideg, esős idők vannak, inkább sütök pékárukat. Persze nem időfüggő, a legnagyobb melegben is lehet rá vállalkozni! :)

 

A recept:

Hozzávalók:

  • fél csomag élesztő
  • 2 dl növényi tej
  • 10 dkg kókuszzsír +  a tészta kenéséhez
  • 15 dkg fehér liszt
  • 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 5 dkg őrölt zabpehely
  • 2 ek nyírfacukor/nádcukor/kókuszvirágcukor, stb
  • 2 ek kevés vízben áztatott őrölt lenmag (opcionális)
  • csipetnyi só
  • vanília
  • dió

Elkészítés:

Egy tálba vagy a kenyérsütő üstjébe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 2 ek édesítőszert (nyírfacukrot használtam), majd felöntjük a kézmeleg növényi tejjel. Várunk 1-2 percet, majd a fenti sorrendben hozzáadjuk a többi hozzávalót. A dagasztás/kelesztés programon elindítjuk. Ennek híjával fakanállal vagy a kezünkkel úgy gyúrjuk össze a tésztát, addig dagasztjuk kezünkkel, míg a táltól az elválik és hólyagocskák jelennek meg a dagasztás során. Ha kézzel dolgoztunk, meleg helyen konyharuhával letakarva kelesztjük. A kenyérsütő a program szerint elvégzi ezt.

A kész tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük folyékony kókuszzsírral, alaposan beterítjük vaníliával és nyírfacukorral (vagy más fajta édesítő) összekevert darált dióval. Feltekerjük, majd szeleteket vágunk belőle, amiket sütőpapíros tepsire fektetünk. Közepes lángon megsütjük. A sütés utolsó 10 percében egy kis édes vaníliás növényi tejjel megkenhetjük a csigákat, de enélkül is nagyon finom.

Ha ilyen mini-csigákat szeretnénk, akkor vékonyra és kisebb szélességűre kell nyújtani a tésztát.

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr127556934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása