Sütőtök-főzelék répachipsszel
2014. december 15. írta: VegaLife

Sütőtök-főzelék répachipsszel

sutotok_fozelek.jpg

 A szürke, ködös, felhős hétköznapjainkba az ételeink által színeket lophatunk, amelyek pszichénkre is jó hatással vannak. Erre alkalmas a következő, rendhagyó főzelék. A répából készült szirmok, vagy chips-ek igazán egyedivé teszik a tálalást. Ha van otthon tökmag - olaj, pár csepp tálalásnál a főzelékbe és igazán finom ízélményt élhetünk át. Persze tökmagolaj nélkül is finom. Mi is úgy fogyasztottuk el főként.

A recept

Hozzávalók:

  • 1 kisebb sütőtök
  • néhány szál répa
  • 2dl kókusztej (dobozos)
  • víz
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 szál tárkony
  • 4-5 szem krumpli

 

Elkészítés:

A sütőtököt és a krumplit meghámozzuk, átmossuk, feldaraboljuk, majd kevés vízben tárkonyt és sót hozzátéve megpároljuk. Amikor már szinte megpuhult, a fokhagymát is hozzáadjuk. A kókusz tejjel együtt összeturmixoljuk a megpárolódott zöldségeket.  Közben a meghámozott, karikára reszelt répát sütőpapíros tepsiben megsütjük. A kész főzelék tetejét megszórjuk a répa-chipsszel.

 

sutotok_fozelek_repaszirmokkal.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr846957719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása