Erdei gyümölcsös hajdinakása
2014. június 14. írta: VegaLife

Erdei gyümölcsös hajdinakása

erdei gyümölcsös hajdinakása pohárban.jpg

Mivel a hajdina gluténmentes gabona, és más gabonaféle nem lett hozzáadva, így egy gluténmentes reggeli receptjét közlöm most.

Pohánka, pogánygabona, tatárka, tatárbúza, kruppa, haricska néven terjedt el bizonyos helyeken. A sugárterápia okozta egészségkárosodásokat képes helyreállítani, amennyiben gyakorta fogyasztják. Magas vérnyomás kezelésekor is ajánlott rendszeresen hajdinát fogyasztani. (Korábban pedig már jeleztem, hogy a fogyókúrákban is jó szolgálatot tesz.)

A recept:

Hozzávalók:

  • ribizli, málna, szeder, szamóca, stb. 
  • 1 bögre (2,5-3 dl) hajdina
  • datolya vagy mazsola
  • víz
  • növényi tej
  • kókuszvirág cukor (vagy nyírfa cukor, xilit, stb.)

 

Elkészítés:

 A hajdinát alaposan átmossuk, majd annyi vízzel, ami épp ellepi, elkezdjük főzni. A főzés során barnás színű habja keletkezik, amit kanállal leszedünk róla. Amikor a víz már elfőtt, hozzáöntünk egy kevés növényi tejet, amennyit még magába szív. A megpuhult hajdinakásához ízlés szerint keverünk feldarabolt datolyát. Ha nem elég édes így sem, kókuszvirág cukorral édesíthetjük még. (Ha télen fagyasztott gyümölcsöket használunk, akkor érdemes kiengedni, aztán a kásához keverni.) A megmosott, leszemezett gyümölcsöket a megfőtt hajdinához keverjük. Tálaláskor egy-két szál menta- vagy citromfűlevél feldobja az ízét.

erdei gyümölcsös hajdinakása.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr786301055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása