Téli gyümölcsös jó reggelt
2013. december 29. írta: VegaLife

Téli gyümölcsös jó reggelt

téli - turmix.jpgKarácsony előtt általában az emberek kitakarítják otthonaikat, lakásaikat. Ugyanilyen módon érdemes karácsony után "kitakarítani" testünket. Ünnepek alkalmával a vendégségek, finom sütemények, illatos ételek akaratlanul is rendszertelenné tehetik napi táplálkozásunkat, és olyan ételeket is megkóstolunk, megeszünk, amiket hétköznap inkább mellőzünk. Ez persze nem olyan nagy baj, főleg akkor, ha figyelünk arra, hogy több folyadékot, gyümölcsöt, zöldséget, nyers ételt fogyasszunk ezt követően. Ennek egyik módja, ha mindig tartunk otthon egy kevés almát, citrusfélét, gyümölcsöket, amiket rendszeresen fogyasztunk. Rendszeres gyümölcsfogyasztást úgy is beépíthetjük például étrendünkbe, ha reggelenként egy kiadós turmixot készítünk néhány gyümölcsből. Persze, ha inkább vacsora helyett az esti órákban választjuk a gyümölcs "nassolást", szintén hálás lesz érte szervezetünk.

A recept:

Hozzávalók:

  • 1 narancs
  • 1 banán
  • 2-3 mandarin
  • 2-3 alma
  • 1-2 körte
  • 1-2 dl kéz-meleg víz
  • turmixgép (min. 500 watt)

 

Elkészítés:


Az almát és a körtét alaposan megmossuk, majd a turmixgépbe daraboljuk. A narancsot, mandarint megpucoljuk, gerezdekre szedjük és a turmixgépbe tesszük. A banánt héjától megfosztjuk, beledaraboljuk a gép edényébe. Kevés vizet öntünk a turmixgépbe és már mehet is a turmixolás egészen addig, míg jó sűrű pépet nem kapunk.

Poharakba vagy bögrékbe töltjük és elfogyasztjuk Tetejére "tálaláskor" szórhatunk kókuszreszeléket, amit előtte akár kicsit meg is piríthatunk teflonsütőben. (Legutóbb én ezt a műveletet kihagytam.)

téliturmix.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr25712199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása