Citromos sült karfiol
2013. december 28. írta: VegaLife

Citromos sült karfiol

citromos csilis karfiol.jpgKarácsony és az ünnepek után az emberek egy része diétába, fogyókúrába kezd. Nekik ajánlom ezt a következő ételt. Egyrészt könnyű az elkészítése, másrészt nem hizlal és igen elenyésző a szénhidrát tartalma, valamint energiaszegény. Cukorbetegek is nyugodt szívvel (cukorral ;) ) fogyaszthatják. Emellett azoknak ajánlom, akik szeretik a citrom ízvilágát főételekben, köretekben is.

A recept:
 

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • olívaolaj
  • kurkuma
  • csipetnyi chilipor
  • 1-2 dl víz
  • sütőpapír
  • alufólia

 

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. A többi hozzávalóból "szósz"-t készítünk. A karfiolrózsákat pedig jól átitatjuk ezzel a szósszal. Ha már minden karfiolvirág kapott belőle, sütőpapíros tepsibe tesszük, eleinte alufóliával letakarjuk, majd kb. 10-15 perc után fólia nélkül addig sütjük, míg a karfiolok puhák és enyhén megpirulnak. Melegen fogyasztva kellemes citromos, kissé csípős íze van.

 

karfiol citrommal.jpg citromoskarfiol.jpg

sütőben sült karfiol.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr885709864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása