Popeye-paste
2013. október 15. írta: VegaLife

Popeye-paste

spenót-paste3.jpgPopeye nagy kedvence kissé megosztja társadalmunkat, van aki el sem tudja képzelni, hogy spenótot fogyasszon. Igaz, az emberek nagy része a spenót hallatán a zöld főzelékre gondol. Íme egy recept, ami meghazudtolja a spenót "nemszeretem" étel voltát, hiszen ezt a kenyérre valót elkészítve igazi finom szendvicskrémben lehet részünk. Ráadásul főzni sem kell a spenótot! Ajánlom a spenót fogyasztását azért is, mert igen gazdag tápanyag tekintetében. K-vitamin, A-vitamin, C-vitamin, B2-vitamin, B6-vitamin, E-vitamin, kalcium-, kálium-, mangán-, folsav, magnézium, vas, réz, foszfor, cink növényi fehérjék, élelmi rostok mind-mind gazdagítják zöld növényünket. Cukorbetegek fogyasszanak minden héten spenótot, pajzsmirigy-betegségben szenvedőknek viszont a mértéktartás igen ajánlatos.

A recept:

Hozzávalók:

  • 25 dkg friss spenót
  • 1 bögre napraforgó
  • 1 dl víz
  • ételízesítő vagy só
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • aprítógép
  • sörélesztő-pehely (elhagyható)
  • olaj (opcionális)

 

Elkészítés:


A napraforgó szemeket teflonedényben enyhén barnára pirítjuk, majd az aprítógépünkben jó apróra, szinte porhanyósra daráljuk.

A spenót hosszú szárait levágjuk ha szükséges, majd a megmosott spenótleveleket kicsit felszeleteljük (jobban fogja vinni a gép). A megdarált napraforgóhoz hozzáadjuk a spenótot, öntünk bele egy kevés vizet és egyszerűen az aprítógépben néhány gerezd fokhagymával, sóval és egy kevés vízzel összeturmixoljuk. Ha túl sűrű lesz a pástétom, egy kevés vízzel vagy esetleg némi hidegen sajtolt olajjal még lazíthatunk rajta.

Ezzel kész is a pástétom. Ha úgy tartja ízlésünk, egy kevés sörélesztő-pehellyel összekeverve még finomabb, krémesebb pástétomot kapunk. Egyszerűbb elkészíteni, mint leírni. :)

spenót-pástétom.jpg spenót-pástétom1.jpg
spenót-pástétom20.jpg spenót-paste4.jpg

spenót-paste - nr1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr215572028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása