Mindent bele szilvával!
2013. szeptember 27. írta: VegaLife

Mindent bele szilvával!

kevert-szilvás.jpg

Az igazat megvallva, ez a sütemény tényleg "mindent bele" módon készült. Utazás előtt voltunk és volt itthon némi alma, müzli, amit már nem volt kedvem megenni és finom, érett szilva. A gyümölcsöket igazán sajnáltam volna romolni hagyni, így aztán süteménybe dolgoztam fel mindezeket és egész jól sikerült.

A recept:

Hozzávalók:

  • 1 bögre müzli (különféle pelyhek és magvak, egy kevés aszalt gyümölcs együtteseiből)
  • 1/2 bögre gabonatejpor
  • 3-4 (fonnyadó) alma felkockázva
  • 2 evőkanál olaj
  • kb. 1,5 bögre víz (szénsavas jobb, de most én is szénsavmentessel készítettem)
  • 1 csapott teáskanálnyi szódabikarbóna
  • liszt, amennyi hasonló állagúvá teszi, mint a kevert sütemények tésztája, de nem túl folyós
  • szükség szerint némi édesítő - xilit vagy gyümölcscukor, vagy barna cukor vagy méz
  • szilva
  • sütőpapír

Elkészítés:
 
Egy keverőtálba először a száraz hozzávalókat tesszük bele (kivéve a kétfajta liszt), összekeverjük - vagyis a müzlit és a gabonatejport -, majd a felkockázott almát, vizet, olajat is hozzáadjuk. Ehhez a masszához keverünk annyi lisztet, amitől kevert tészta állagot kapunk. Ha nagyon édes szájúak vagyunk, még édesíthetjük. (A gabona tejpor amúgy is édes, a müzliben az aszalt gyümölcs is.) Vegyesen tettem bele fehér és teljes kiőrlésű lisztet 2/3 arányban a fehér liszt javára. A masszát simára keverjük, majd sütőpapírral (vagy szilikonlappal) bélelt tepsibe öntjük a masszát. A tetejére pedig a félbevágott szilvaszemeket szépen egymás mellé elhelyezzük. Közepes lángon legalább 40 perc sütés szükséges. Tűpróbával ellenőrizzük.
Tálalás előtt meghinthetjük fahéjas szőlő vagy porcukorral.

szilváshoz alma.jpg tésztája.jpg
sütéselőttisüti1.jpg mindent.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr575530351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása