Barackos tejberizs
2013. augusztus 14. írta: VegaLife

Barackos tejberizs

barackos tejberizs2.jpg"A beszéd nem főzi meg a rizst". Érvelnek a szólással amellett, hogy a művelt embernek is szüksége van élelemre (és némi kétkezi munkára). Földünkön mintegy hárommillió embernek ad megélhetést a rizs. A rizs a világon a legrégebb óta termesztett gabonafajta. Jelenleg is több száz országban ültetik és aratják. A világ gabonatermésének a 30%-át a rizs adja. A világ rizstermésének mintegy fele olyan vidékről származik, amelyet teljes mértékben kézi erővel művelnek meg.

Mindezek után lássuk a receptet, mert a szövegelés nem főzi meg a rizst. :)

 

A recept:

Hozzávalók:

  • 20 dkg barna rizs
  • víz
  • 3-4 dl növényi tej
  • 3-4 db nektarin
  • 6 db sárgabarack
  • xilit/stivia/barnacukor/gyümölcscukor ízlés szerint.

Elkészítés:

A barna rizs szemeket átmossuk, majd annyi vízben, ami jól ellepi, majdnem puhára főzzük. Az így megfőtt rizshez növényi tejet vagy növényi tejszínt adunk, és most már addig főzzük, míg a rizsszemek teljesen megpuhulnak, tehát a folyadékot magába szívja a rizs. Édesítjük ízlésünknek megfelelően.

A barackokat megmossuk, felkockázzuk és a megfőtt tejberizshez keverjük. Télen használhatunk barackbefőttet is. Kipróbálhatjuk, hogy reszelt citrom- vagy narancshéjat adunk az így elkészült rizshez. Igazán különleges ízt ad neki. Kikapart vaníliát is adhatunk hozzá.

Tálalásnál megszórhatjuk a tetejét kókuszreszelékkel, egy kisebb szál mentát tűzhetünk a közepébe. Hidegen és melegen is finom. Kínálhatjuk desszertként vagy fogyaszthatjuk édes reggeliként.

barackos tejberizs.jpg

Facebook-on is lájkolhatsz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr115459788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása