Spárgakrémleves
2013. június 18. írta: VegaLife

Spárgakrémleves

spárgakrémleves.jpg

Könnyű, finom, gyors leves a krémlevesek világából, amely akár hétköznapi vagy hétvégi ebéd alkalmából is elkészíthető.

A spárgában megtalálható jelentős mennyiségű fruktooligoszacharidoknak köszönhetően a bélflórára jótékony hatással van, mivel a hasznos lactobacillusok növekedését serkenti a vastagbélben.

A recept:

Hozzávalók:

  • 1/2 kg zöld spárga
  • 3.4 szem burgonya (nekem újkrumpli volt)
  • medvehagyma vagy fokhagyma
  • ételízesítő
  • víz
  • zeller
  • növényi tejszín

 

Elkészítés:

A spárgát és a krumplikat megpucoljuk, majd feldaraboljuk, megmossuk és egy kevés ételízesítős vízben puhára főzzük. Miután megpuhult, turmixgépbe tesszük a főzőlé egy részével. Hozzáadjuk a hagymát és a zellerleveleket, és összeturmixoljuk - jó alaposan. Átszűrjük a főzőléhez keverve, majd igény esetén növényi tejet/tejszínt keverünk hozzá. 

A spárga-fejeket különválasztottam, a krémlevesben főztem meg roppanósra, így még tartalmasabb volt a leves, bár ez a képen épp nem látszik. Pirított kenyér-háromszögeket ettünk hozzá.

spkrlev.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr335367158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.