Fenséges és csinos gyümölcssaláta
2013. június 14. írta: VegaLife

Fenséges és csinos gyümölcssaláta

gyümölcs saláta.jpg

Végre elérkezett a meleg nyár és vele együtt a friss gyümölcsök szezonja. Nem is késlekedtem sokáig, egy finom gyümölcssalátát készítettem sárgadinnyében tálalva. Annyira finomra sikerült és olyan jól nézett ki, hogy ismétlés lett belőle. Ajánlom mindenkinek akár reggelire, desszertnek (bár gyümölcsöt nem jó enni étkezés befejeztével, ugyanis mire az előzőleg elfogyasztott étel megemésztődik, a gyümölcs erjedni kezd a gyomorban), gyümölcsvacsorának. Vagy ha valaki "nyers-napot" tart, akkor rendkívül fel tudja dobni vele a napi étel-összeállítást.

A recept:
 

Hozzávalók:

  • 1 vagy 2 db kisebb sárgadinnye
  • 1 banán
  • 1 marék eper
  • 1 alma
  • pár db mentalevél

 

Elkészítés:


A sárgadinnyéket félbevágjuk és kanál segítségével kivágjuk a belsejét úgy, hogy ne sérüljön a külső héj. Ezt követően, ha úgy tetszik, a sárgadinnye szélébe háromszögeket vágva kidíszítjük. A többi gyümölcsöt megmossuk, a banán héját lehúzzuk, az almáét egészségesebb meghagyni. A gyümölcsöket feldaraboljuk - az előzőleg kivájt sárgadinnye húsát is. Az egészet egy tálban összekeverjük és a sárgadinnyék héjába halmozzuk a kész gyümölcssalátát. Mentalevéllel díszítjük. Természetesen az idény bármilyen gyümölcsével elkészíthetjük. Tetszés szerint akár magokkal (dió, mogyoró) vagy kókuszreszelékkel meg is szórhatjuk.

gyümölcs sali.jpg

   

gyümölcssaláta.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr685357323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása