Ajándékkönyvek a Bioenergetic Kiadótól!
2013. június 02. írta: VegaLife

Ajándékkönyvek a Bioenergetic Kiadótól!

Nem régiben megkeresett a

Bioenergetic Kiadónak egy munkatársa,

hogy könyveket ajánljon számomra - ajándékba. Levelezésünket követően a múlt héten meg is kaptam az ajándék-könyveket, melyekből - hálám jeléül - egy-egy érdekes idézetet most szeretnék megosztani:

Az első könyv: Jonathan Safran Foer: Állatok a tányéromon című műve, amelyet - akárcsak a többi tőlük kapott könyvet ilyen rövid idő alatt nem tudtam elolvasni (sajnos nem vagyok időmilliomos:) ), de bele-bele lapoztam és felfigyeltem néhány érdekességre, mint a következő:

"Bolygónk földfelszínének csaknem egyharmada a haszonállatoké."

"A disznók szabadon élnek az Antarktisz kivételével minden kontinensen, és a rendszertani besorolás összesen tizenhat fajt tart nyilván. (...) A sovány disznóhús - ahogy nekünk eladják: "a másik fehérhús" - iránti igény vezette a sertéshúsipart arra, hogy olyan disznókat tenyésszen ki, melyek nemcsak több láb- és hátfájdalomtól szenvednek, hanem ingerlékenységtől, félelemtől, nyugtalanságtól és stressztől is. (Ez a kutató által az iparnak adott adatokból levont következtetés.) Ezek az agyonstresszelt állatok aggodalomra adnak okot mert, ahogy korábban említettük, a "stressz" mintha negatívan befolyásolná az ízt: a stresszelt állatok több savat termelnek, ami leapasztja az izomzatukat ugyanúgy, ahogy a gyomorsav kimarja a húst."

♠♠♠

A másik könyv, amivel megajándékoztak, Ruediger Dahlke: Peace Food – Békés táplálkozás című könyve.

A könyv első és utolsó fedlapján - belül, híres emberektől olvashatunk vegetáriánizmussal kapcsolatos idézeteket, mint például:

"Tizenkét éve vegetáriánus vagyok, és még nem voltam komolyabban beteg. A vegetáriánus táplálkozás erősíti az immunrendszert. Azt hiszem, a hús betegít meg." Bryan Adams

"Az értelem a konyhában kezdődik." Friedrich Nietzsche

"Az állatgyilkosságot az embergyilkosságtól, és az állatkínzást az emberkínzástól csupán egy lépés választja el." Lev Tolsztoj

Néhány mondat a könyvből: "A jó közérzethez és a boldogsághoz elegendő szerotoninra van szükség az agyban. Ennek elérésében a drogok azonban éppoly kevéssé segítenek, mint az édességek. A legbiztosabb segítség a "Take me" nyerskoszt, amely természetes módon emeli a szerotoninszintet, akárcsak a fény, amely szintén bizonyos fokú szerotoninszint-növekedést idéz elő." (Take me ~ Vigyél magaddal, vedd el)

♣♣♣

A harmadik könyv, amit ajándékba kaptam a

Dr. Robert O. Young és Shelley Redford Young: A pH csoda a cukorbetegségre című könyv.

"A séta eléggé megmozgatja az izmokat ahhoz, hogy a vérkeringés felgyorsuljon, a nyirokerekben elkezdjen mozogni a folyadék, és hogy először a szövetekből, majd a testből is eltávozzanak a savak. (...) Olyan sokat sétáljon, hogy egy kicsit megizzadjon - ez egy férfi esetében körülbelül 20 perc, míg egy nő esetében 30. (...) Maradjon laza, és figyelje az Önt körülvevő környezetet séta közben, illetve ügyeljen arra is, hogy az orrán át lélegezzen."

"A szobai trambulinon történő ugrálás tizenegyszer gyorsabban égeti a kalóriákat, mint a séta, ötször gyorsabban, mint az úszás, és háromszor gyorsabban, mint a futás, mivel a test összes sejtje egy időben használ fel energiát. Mindössze napi kétszer tizenöt perces edzésre van szükség."

 

Köszönöm a könyveket, előre láthatóan jó nyári olvasmányaim lesznek! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr705340760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása