Brokkolis zöldturmix
2012. november 27. írta: VegaLife

Brokkolis zöldturmix

zöldturmixbrokkolis1.jpgMár írtam arról, hogy milyen favorit nálunk mostanság a brokkoli. Bizony nem csak krémlevest készítettem belőle, hanem zöld turmixot is megspékelve egy kis karfiol levéllel. Így ezzel a finom zöld lével indítottuk egyik hétvégénket.

A recept:
 

Hozzávalók:

  • néhány rózsa tisztára mosott brokkoli
  • 3-4 db karfiollevél
  • 1 csokor karalábélevél
  • 1 csokor répalevél
  • 2-3 szem alma
  • víz
  • turmixgép
  • szűrő

 

Elkészítés:

Először az almadarabokat tesszük a turmixgép poharába, majd a brokkolit, végül az összetépkedett leveleket. Minden zöldet nagyon alaposan megmosunk, mielőtt a gépbe aprítjuk!

A brokkoli rózsáit is jól átmossuk, majd apróbb darabokban a turmixgépbe vágjuk. A megmosott zöldségleveleket apróra tépkedjük. Felöntjük 1-1,5 dl vízzel és alaposan összeturmixoljuk. Tehetünk bele ízlés szerint pár csepp citromlevet és/vagy fokhagymát, újhagyma szárakat is.

Miután összeturmixoltuk érdemes szűrőn átszűrni és azonnal elfogyasztani. Van, aki szűrés nélkül is meg tudja inni. Mi kipróbáltuk mindkettőt. Attól függően, hogy mennyi répa- és karalábélevél kerül a turmixba, lehetséges, hogy fogyasztható szűrés nélkül is. Ha ezekből lényegesen kevesebbet teszünk bele, akkor igen.

Ha nem tudjuk, honnan szerezzünk be leveleket, menjünk el a közeli zöldségeshez, vagy piacon járva az árusok általában leszedik a növények zöldjét - legjobb helyek ezek. Pénzbe sem kerül, leszámítva a brokkolit és az almát (ha nincs almafánk).

Fontos, hogy nagyon alaposan átmossuk őket! Egy adag léhez nagyjából egy kisebb zacskónyi zöld levél elég. Rákos, daganatos betegséggel küzdőknek is ajánlják.

Készíthetünk több adagot is, üvegbe áttöltve magunkkal vihetjük a napunkra - munkába, vagy kinek éppen mi a dolga.

Gyorsan elkészül. Érezhetően frissíti a szervezetet - legalább is én így tapasztaltam.

Egyik ismerősömet pedig láttam, hogy lefagyassza az elkészült zöld levet. Műanyag poharakba töltve tette a fagyasztószekrényébe. Amíg lehet, frissen fogyasszuk, friss zöldségekből!

zöldturmixbrokkolis3.jpg zöldturmixbrokkolis2.jpg
zöldturmixbrokkolis.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr794927624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása