Júniusi saláta
2012. június 19. írta: VegaLife

Júniusi saláta

Férjem néhány napig munka miatt távol volt. Lehetőségem tálcán kínálkozott főzésmentes és főtt étel mentes (kivéve reggeli zabkása olykor) napokat tartani. A következő salátát fő étkezésként fogyasztottam és nagyon jól esett. Éreztem, hogy a szervezetem is remekül fogadja, hogy lényegesen könnyedebb ételeket fogyasztok. Persze a salátát ugyanúgy ajánlom egy - egy húzós nap után frissítő táplálékként vacsorára, vagy fasírt, pörköltféleség, esetleg más főétel mellé is elkészíthetjük. Külön öröm, hogy 30 perc alatt nem csak kész, hanem el is fogyasztható!

 

 

 

 

 

 

 

 

 A recept:

 Hozzávalók: 

  • 1/2 fej jégsaláta
  • 3 paradicsom
  • 3 paprika
  • 1 répa
  • 1 evőkanál hidegen sajtolt olaj (lenmag)
  • 1 evőkanál őrölt lenmag
  • 1 teáskanál szezámmag
  • 1 evőkanál napraforgómag
  • 1 evőkanál búzacsíra
  • 1 marék (vagy 1 konzerv) főtt kukorica (elhagyható)

 

 Elkészítés:

A megmosott zöldségeket feldaraboljuk. A jégsaláta leveleit széttépkedjük.A répát megpucoljuk és vékony karikákra vágjuk vagy reszeljük. Mindezt egy szép nagy tálba tesszük. A főtt kukoricát hozzáadjuk. Rászórjuk a magokat, meghintjük olajjal. Salátaszedő kanalakkal átkeverjük és már fogyasztható is a finom, egészséges saláta! Én teljesen jóllaktam vele.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr884598593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása