Babos krumplisaláta
2022. június 28. írta: VegaLife

Babos krumplisaláta

babos_krumplisalata_paprikaval.jpgHallottál már a keményítő megoldásról? A könyvet még nem szereztem be, nem olvastam, de bizonyos online növényi alapú étkezést támogató csoportokban szó esett már a könyvről. John A. McDougall a jelenleg 75 éves amerikai háziorvos a könyv írója, és konyhában jártas felesége, Mary, a fejére fordítják azt az elképzelést, hogy a keményítő káros neked. A "Keményítő megoldás" alapja egy egyszerű csere: a szervezetet elsősorban szénhidrátokkal, nem pedig fehérjékkel és zsírokkal táplálja. Ez segít a fogyásban és megelőzi a különféle bajokat. A divatos diéták jönnek és mennek, de Dr. McDougall évtizedek óta a növényi étrend híve, orvosi hitelessége pedig támadhatatlan. 

Kezdőknek szóló keményítő diéta alapvető pontjai szerint az alábbi pontokat érdemes követni:

1. Egyél annyi keményítőt, amennyit szeretnél 

2. Fogyassz sok sok zöldséget és gyümölcsöt

3. Tüntesd el az állati eredetű táplálékokat a táplálkozásodból

4. Törekedj az alacsony zsírbevitelre

5. Kerüld a zsiradékok (finomított olajok) ételekhez történő hozzáadását

6. Korlátozd az avokádó és olajos magvak fogyasztását (dió, mogyoró stb.)

7. Hagyj fel a nagyon feldolgozott szója tartalmú ételekkel

8. Élvezd a kissé feldolgozott szója tartalmú ételeket

9. Tartsd a minimális szinten a cukor és a só bevitelt.

Azok, akik erre a diétára adják vagy adták az elhatározásukat fogyókúra, vérnyomás vagy cukorbetegség miatt, azoknak bizonyára jól jön a mostani recept. Akik nem folytatják ezt a táplálkozást, de szeretik a krumplit és a babot azoknak egy gyors csemege következik. 

Ez az étel ugyan air fryerben (forró levegő sütő) készült, de anélkül is el lehet gyorsan készíteni. 

A recept

Hozzávalók:

  • Kb 10 apróbb szemű krumpli (nálunk újkrumpli volt)
  • főtt bab (most egyszerűen vesebab konzervet használtunk)
  • újhagyma
  • paprika
  • koktél paradicsom
  • só/ételízesítő (opcionális)

Elkészítés:

A krumplikat megmossuk majd a, héjában megfőzzük vagy b, airfryerben megsütjük. Mivel apró szemű krumplik voltak, kb. 15 perc forró levegő 190 fokon elég volt a krumpliknak.

Amikor a krumplik már puhák belül (de nem szétfőtt puhák), akkor megpucoljuk őket és addig kb. 5-8 perc alatt forró levegőn a babot megsütjük. A krumplikat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk és visszatesszük az air fryerbe (vagy egy tapadásmentes serpenyőbe), hogy enyhén megpiruljanak. Közben egy újhagymát felkarikázunk. A fehér részeit hozzákeverhetjük a krumplihoz és együtt megsüthetjük. A zöld részeit is felaprítjuk. A paprikát is felkockázzuk majd az egészet, a krumplit, a babot, a hagymát és a paprikát egy tálban összekeverjük. Ízlés szerint, ha kívánjuk sózzuk vagy ételízesítővel gyengéden megszórjuk. Koktél paradicsomokkal dekoráljuk.

Hidegen és melegen is nagyon finom saláta-féleség vagy egytál étel vacsorára, ebédre, egyeseknek akár reggelire is.kemenyitosalatababkrumpli.jpg

babos_krumplisalata.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr7417794665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása