Vegán kevert sütemény dióval
2017. december 24. írta: VegaLife

Vegán kevert sütemény dióval

kevert_vegan.jpgEz csak egy egyszerű kevert sütemény dióval, ami frappáns akár karácsonykor is, mert gyorsan elkészül, nincs sok macera vele, viszont kiadós. A tetejére dió helyett vagy mellett aszalt gyümölcsöt is tehetünk. Ha a tésztába a lisztbe szórunk egy kis mézeskalács fűszerkeveréket, még ünnepibb ízt érhetünk el vele. 

 

A recept

Hozzávalók:

  • 1 bögre növényi tej (2-3 dl)
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 csapott teáskanálnyi szódabikarbóna
  • liszt, amennyi hasonló állagúvá teszi, mint a piskótamassza, nem túl folyós, enyhén sűrű (fele arányban teljes kiőrlésű és fehér liszt plusz egy kevés zabpehely liszt, összesen kb. 20-25 dkg)
  • ízlés szerint nyírfacukor vagy gyümölcscukor vagy kókuszvirág cukor (2-3 ek)
  • 1 ek citrom vagy narancs, esetleg almaecet
  • 1 kisebb marék dióféle
  • 1 ek kakaó vagy karobpor (opcionális)
  • sütőpapír

 

Elkészítés:

A liszteket összekeverjük egy tálban, hozzákeverjük a szódabikarbónát, a cukrot, a karobot vagy kakaóport. Hozzáadjuk az olajat, majd a növényi tejet és a kifacsart citrom- vagy narancscseppeket és csomómentesre keverjük. A diófélét kisebb darabokra felaprítjuk. Sütőpapíros tepsibe öntjük a tésztát.  Rászórjuk a felaprított dió-darabokat, majd sütőben készre sütjük. Ha kihűlt, szeleteljük és porhanyósra őrölt gyümölcscukorral megszórjuk a tetejét.

Sütés előtt a tészába keverhetünk egy kis mézeskalács fűszerkeveréket, különlegessé téve a sütemény ízét.

 kevert_vegan_dioval.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr2513154166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.