All you can eat Pizza, Pasta, Salad
2017. január 01. írta: VegaLife

All you can eat Pizza, Pasta, Salad

allyoucanpizza022-20161222.jpgKirándultunk egy téli napon a fényes brit Brighton-ba. Szép város, nem lehet betelni a belváros aprócska utcáinak fényben úszó boltjaival, sem a kavicsos tengerpart zúgásával. Viszont a Brighton Pier széles és hosszú mólóján szemünknek is elég volt a sok vidámparki és kaszinós szórakozási lehetőség. Londontól nagyjából egy órányi vonatozásra fekvő tengerparti város neve hallatán eddig két dolog jutott eszembe. Még tavasszal egy tanfolyamra jártam, s az egyik tanár onnan jött át városunkba. Ő említette, hogy igen sok meleg lakik Brightonba. Szerinte a melegek egyik városa.

A másik, amire mindig gondoltam, az "I want my wife back" (Vissza akarom kapni a feleségemet) c. angol sorozat, amelyben Ben Miller (Johny English, Death in Paradise I., és sok más film) és Caroline Catz (Doc Martin) mint férj és feleség problémáiból készült egyfajta tragikomikum. Nos, ezt a várost már akkor kinéztem, amikor ez utóbbi 6 részes sorozat a végére ért. Éppen csak egy kis szabadság hiányzott hozzá. 

brightonpier.jpg

Egy szép napot töltöttünk el Brightonban, s nem is verném nagy dobra, ha nem egy különleges étterem mellett vitt volna el utunk. Különleges a kínálata és az ára miatt is. Be is tértünk néhány finom falatra.

Először mikor megláttam a kiírást, all you can eat pizza, azt gondoltam, jó, jó, de pizza után gyorsan éhes leszek, inkább kihagyom. Amikor láttam, hogy salátát is korlátlanul fogyaszthatunk, akkor tudtam, meg kell néznem a kínálatot, mert pizza és saláta sokáig eltelít. Bementünk, s pár pillanat alatt eldöntöttük, maradunk, eszünk.

Az étteremben lehetőség van étlapról rendelni, de az igazi különlegesség az, hogy pizzából, tésztából és salátából annyit ehetsz, amennyit csak szeretnél, amennyit csak bírsz. Mindezt 6,99 fontért. Csak információként azoknak, akik nem tudják, ma Angliában a felnőtt minimálbér kereset 7,20 font. Tehát egy órányi béredet sem kell elkölteni és akár, ha úgy tetszik, 2 órát is benn üldögélhetsz, válogatva a finomabbnál finomabb saláták (vegán saláta is akad, nem is egy), tészták és pizzák kínálatából. Mivel ez egy javában vegán-vegetáriánus blog, nem véletlen írok erről a helyről, hiszen végre egy hely, ahol bőséges kínálat van a vegetáriánusoknak, és egy vegán is talál magának élelmet, ha mást nem sima pizzatészta-darabokat (mindenféle sajt és feltét nélkül) és ehet hozzá különféle salátákat, hüvelyeseket.

Sajnos saját honlapja nincs az étteremnek, így csak az adatait tudom megadni:

Casa Della Pizza 27 North Street, Brighton BN1 1EB, England

Ha Brigthonban jársz és finomat ennél, érdemes ide betérned. 

A sok saláta és a tészták, amiket ettünk, elég energiát adott egy pár órás sétához a városban, majd a parton, s már későn hazaérve sem éreztük éhesnek magunkat.

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr2912084803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása