Mogyorós-körtés pite (vegán)
2016. július 07. írta: VegaLife

Mogyorós-körtés pite (vegán)

kortes_mogyoros_pite.jpgEgy dolog biztos nagyon jó Magyarországban. A rengeteg gyümölcs és zöldség, ami nyáron terem. Most van idénye a nyári körtéknek is. Tavaly ilyen körtéből főztem lekvárt. A körte mogyoróval jó kis párosítás. Ősszel és télen gyakran vettem körtét (akkor már nem nyári körtét, hanem pl. Alexander vagy Vilmos), szívesen fogyasztottam reggelire natúr mogyorókrémmel. Míg a banán nutellával, a körte mogyorókrémmel, mogyoróval jól harmonizál. Megér egy próbát ez a körtés pite, főleg, ha sok körte terem a kertben.

A recept

Hozzávalók:

  • 20 dkg zabpehely
  • 30 dkg körte (nyári körtét használtam)
  • kb. 2 ek édesítőszer nyírfacukor, gyümölcscukor, ki mit használ (édesszájuaknak több kell bele)
  • sótlan pirított mogyoró
  • 2 ek folyékony kókuszzsír
  • víz/növényi tej
  • sütőpapír

 

Elkészítés:

A körtéket felkoczkázzuk, a zabpehellyel átkeverjük, öntünk rá egy kevés vizet vagy növényi tejet, adunk hozzá kókuszzsírt is, majd a végén édesítjük. Jó alaposan átkeverjük, sűrűbb masszát kell kapjunk. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a nyers tésztát, megszórjuk durvára őrölt mogyoróval majd egyenletes hőfokon kb. 20-30 perc alatt készre sütjük. Magában is nagyon finom, de a szeleteket akár egy kevés sziruppal (pl. Agave) is meglocsolhatjuk.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr378862404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása