Tofus kukoricaleves
2016. március 24. írta: VegaLife

Tofus kukoricaleves

kukoricas_tofuleves.jpgMég Magyarországról hoztunk pár kiló tofut, mikor januárban otthon voltunk, s annak egy jó része már fel lett használva, de van még néhány "rúd", ami ott pihen a fagyasztóban. Férjem nagyon szereti amúgy a kínai kukoricalevest, meg a tofut is, ebből jött az ötlet, hogy a kettőt ötvözhetném, így jött össze ez a leves. 2in1 amolyan kínai módra. :) Ezzel különlegessé teheted a húsvéti menüt is akár.

A recept:

Hozzávalók:

  • 2-3 bögre mirelit kukorica
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 közepes krumpli
  • 1 kis csokor petrezselyem vagy korianderlevél
  • 1 l víz
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • 20 dkg füstölt tofu
  • sárga pritamin paprika (opcionális)

 

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát kevés vízen megdinszteljük, majd ebbe kockázzuk bele a krumplit, s felöntjük egy kevés vízzel, megsózzuk. Amikor megpuhult, 1 kis bögrényi kukoricát leszámítva beletesszük a mirellite kukoricát. 

Amikor megfőtt a krumpli és a kukorica, összeturmixoljuk őket. Ezután hozzáadjuk a megmaradt kukoricát, az apróra vágott petrezselymet vagy koriandert, 2-3 gerezd összezúzott fokhagymát, a felaprított paprikát, és a feldarabolt tofut. Egyet forr és lezárjuk. Melegen tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr158508080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.