Vegán hamburger
2012. június 06. írta: VegaLife

Vegán hamburger

Aszalt paradicsomos zsömlék magukért beszéltek. Ezekből hamburgert is kell készíteni! Elvégre egy-némelyik olyan nagy darab lett, mint egy hamburger zsemle. Más kérdés, hogy mivel teljes kiőrlésű lisztből (is) készült, igazán egészségesnek mondható. Végül is, ha szoktunk otthon zsemléket sütni, akkor már nagyon egyszerűen összehozható a hambucó.:)

Ráadásul a zsemléim valóban olyan puhák lettek, hogy ez egy jel volt arra nézve, tényleg hambit kell készíteni. Így férjem is hamburgert vitt másnap reggelire a munkahelyére.

 

 

A recept:

Hozzávalók:

  • 2 db Teljes kiőrlésű zsemle (Nekem aszalt paradicsomos zsemlék adódtak.)
  • 2 db fasírt - vagy helyette gabonakolbász
  • 2 levél jégsaláta
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • uborka
  • 1 kisebb lilahagyma
  • esetleg ketchup, majonéz és mustár - főleg, ha van házi készítésű

 

Elkészítés:

A paradicsomot, paprikát, uborkát, lilahagymát felkarikázzuk. A jégsaláta leveleket kicsit széttépkedjük. A zsemléinket megtöltjük a fasírttal (jó, ha van néhány nagyon laposra sütött fasírtkorongunk), vagy megkenjük gabonakolbásszal, rátesszük a zöldségeket, esetleg teszünk rá (ha szeretjük, és van otthon házi készítésű) ketchupot, majonézt, mustárt.

A felsorolt zöldségek mellett még széles a paletta; reszelt sárgarépa, kukorica, vöröshagyma, retek, zöldségeken túl pedig tofu is a hamburgerbe rakható.

Kész is a finom, ízletes vegánburger. Persze akkor vegán, ha a majonéz is tojás nélkül készül(t).

(A képen hagymamentes változat látható, fasírt helyett gabonakolbásszal.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr284568518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.