Pudingos gyümölcsös finomság
2017. február 28. írta: VegaLife

Pudingos gyümölcsös finomság

pudingos_gyumolcsos_sutes_nelkul.jpgSok háziasszony készít gyakran keksztekercset, vagy kókusztekercset, aminek az alapja darált keksz és a belsejébe cukros margarinos krém kerül. A következő receptem sütés nélkül elkészíthető édesség, aminek hasonlóan a keksztekercs tésztája az alapja. A krémje viszont egyszerű pudingkrém. Mivel a tészta barna színű, ezért érdemes fehér vagy sárga pudingot készíteni. Vanília, tejszín vagy banán ízű pudingporokat ajánlom hozzá.  

A recept

Hozzávalók a tésztához: 

  • 15 dkg (vegán) darált keksz
  • 10 dkg darált zabpehely
  • kb. 1-1,5 dl koffeinmentes kávé
  • pár csepp rumaroma (elhagyható)
  • 3 evőkanál kakaó (cukor nélküli)
  • 10 dkg édesítőszer (xylit, gyümölcscukor, agavé szirup, stb.)

 Krémhez:

  • 4 dl növényi tej
  • 1 csomag (vegán) pudingpor
  • néhány kanál édesítőszer (attól függően, ki milyen édesen szereti)

Díszítésnek narancs, aszalt meggy/szilva, menta- vagy citromfűlevél

Elkészítés:

Először pudingot főzünk a növényi tejből és a pudingporból a puding csomagolásán található útmutató szerint. (Általában a pudingport először  egy kevés hideg növényi tejjel kikerverjük, majd a maradék tejet felforraljuk, ebbe tesszük bele a kikevert pudingport és az édesítőt. Addig forraljuk, és folyamatosan keverjük, míg be nem sűrűsödik.)  A pudingot lehűtjük.

A tészta alapanyagait alaposan összegyúrjuk, két részre osztjuk. Kerek tálba vagy tortaformába folpackot teszünk, a tészta felét belesímítjuk, rásimítunk egy adag pudingot, majd a másik tésztából hasonló formát készítünk és a puding tetejére fektetjük. Hütőbe tesszük és várunk 1-2 órát, hogy megdermedjen, összeálljon. Majd a fólia segítségével kiemeljük, egy tálcára tesszük és a maradék pudingot a tetején elsimítjuk. Gyümölcsökkel/ menta vagy citromfűlevéllel díszítjük a tetejét, ismét hűtőbe tesszük. Tálalásig ott tároljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

http://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr3412286055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.