Zöld turmix spenóttal és banánnal
2016. október 29. írta: VegaLife

Zöld turmix spenóttal és banánnal

green_smoothie.jpg

Ha a zöld turmixok világával ismerkedsz és elsőre valami finomabbat innál, a következő zöld turmixot ajánlom banánnal és spenóttal. Miért érdemes beépíteni a zöld turmixokat legalább alkalmanként az étrendünkbe? Válaszoljanak az idézett részletek Victoria Boutenko: A nyers étel csodája című könyvből (II. rész: Életet adó zöldek).

„Eleinte csupán színesíteni szerettem volna a zöld levelekkel a megszokott, élő táplálékokból álló étrendünket. Meglepetésemre azonban azt tapasztaltuk, hogy még viszonylag kevés zöld levelű fogyasztása is döbbenetes mértékű egészségjavulást eredményezett. Ráadásul összehasonlíthatatlanul könnyebb eleinte csak leturmixolni ezeket, mint kapásból átállni a teljesen nyers étrendre.” (139.old.)

„Egy hónappal azt követően, hogy beiktattam étrendembe a zöld turmixokat, két, gyermekkorom óta meglévő szemölcsöm eltűnt a testemről, és energikusabbnak éreztem magam, mint valaha. Továbbá: ... A körmeim erősebbek lettek, ... és kifejezetten kellemes lett a szám íze, még reggel, ébredéskor is, amit pedig utoljára csak igen fiatal koromban tapasztaltam.” (166.old.)

„A zöld turmixok ivásának megkezdésével megszűntek az éhségrohamaim.” (168.old.)

„Sokan élvezik a napfényt. Mindannyian jobban érezzük magunkat, és egészségesebbnek nézünk ki, ha valamennyi időt rendszeresen a napon tartózkodunk. Igyekszünk ilyenkor annyi napfényt magunkba szívni, amennyit csak lehet. Ám kevesen tudnak a napfény folyékony formájáról, a klorofillról.”
(232.old.)

„A klorofill ugyanolyan fontos, mint a napfény. Nem létezne élet napfény nélkül, és nem létezne élet klorofill nélkül. A klorofill lényegében folyékony napenergia. A sok klorofill fogyasztása olyan, mintha szerveinket napfényben fürdetnénk meg. A klorofillmolekula nagyon hasonló az emberi vérben levő hemoglobin hem-molekulájához.” (232.old.)

„A klorofill úgy vigyáz a testünkre, ahogy egy gondoskodó és szerető anya teszi. Valamennyi szervünket pucolja és gyógyítja, sőt el is tudja pusztítani a legtöbb kórokozó baktériumot és gombát, valamint a daganatsejteket, és még számos egyéb pozitív hatása is van.” (232.old.)

A recept

Hozzávalók:

  • 10-15 dkg spenótlevél
  • 1-2 banán
  • 1,5 dl víz

 

Elkészítés:


A spenótleveleket megmossuk, a nagyobb leveleket beletépkedjük a turmixgépbe, a kisebbeket egészbe tesszük bele. A banánokat rákarikázzuk. Felöntjük kb. 1,5 dl langyos vízzel. Összeturmixoljuk. Pohárba töltjük és elfogyasztjuk. Akár munkába menet is elkortyolgathatjuk, megfelelő "edénybe" töltve.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr4011842437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása