Babfasírt
2016. június 26. írta: VegaLife

Babfasírt

zabpelyhes_babfasirt.jpg

Azért érdemes kipróbálni ezt a receptet, mert nem csak egyszerű, gyors, hanem olcsó, ugyanakkor kiadós. Ráadásul olyan hozzávalókból van, ami ma már általában minden háztartásban van, nem kell hozzá külön bevásárolni. Illetve remélem, hogy a zabpehely napról napra egyre jobban elterjed a magyar konyhákban is. Ha eddig nem lett volna a konyhaszekrényed polcán, akkor azt ajánlom, mielőbb szerezd be. Olcsó (Lidl-ben fél kiló kb. 200 forint) és nagyon sok ételhez használható (az apró szeműt ajánlom). 

A recept:

Hozzávalók:

  • 1 vörös vesebab-konzerv
  • bors
  • őrölt köménymag
  • fokhagyma
  • vöröshagyma
  • zabpehely
  • sütőpapír

 

Elkészítés:

A babkonzervet lecsöpögtjük, átmossuk. A hagymát felaprítjuk, kevés vízen megpároljuk, átkeverjük vele a babot, majd ehhez keverjük a zabpelyhet (apró szeműt) és ízlésünknek megfelelően fűszerezzük. Korongokat formázunk a masszából. Sütőpapíros tepsire pakoljuk a fasírtkorongokat, és kb 15-20 perc alatt megsütjük. Cserépedényben párolt zöldségekkel tálaltam, amihez a zöldségeket megmostam, megpucoltam, feldaraboltam és előre beáztatott (nem mázas) cserépedényben roppanós puhára pároltam őket. A zöldségek elkészítése kicsit tovább tartott, de a babfasírt 30 perc alatt elkészül. Persze párolt zöldkörettel, kukoricás rizzsel, krumplipürével, salátával, majonézes salátával is fogyaszthatjuk. Ki mit kedvel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr308821508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása