Céklalevél-banán turmix
2016. február 09. írta: VegaLife

Céklalevél-banán turmix

ceklalevel-banan_zoldturmix.jpgAz átlag háztartásokban mi történik a cékla levelével? Kidobják, komposztálásra használják, esetleg a baromfiknak szórják. Pedig a konyhában és a tányérunkon/poharunkban a helye annak is. Felhasználhatjuk saláta készítéshez - ugyanúgy, mint bármely zöld levelű salátát, spenótlevelekkel együtt készíthetünk belőle főzeléket, elrágcsálhatjuk önmagában, párolva köretként is használható. Nagyjából hasonló ásványi-anyag tartalma van, mint gumójának. Vasban gazdag, emellett folsavat, káliumot, béta-karotint és némi C-vitamint is tartalmaz. Legutóbb banánnal készítettem belőle turmixot. Nem mondhatom, hogy zöld turmix, hiszen a színe inkább lila, mint zöld. :)

A recept:

Hozzávalók:

  • 1-2 fej cékla levele és szárai
  • 2 banán
  • víz
  • turmixgép

 

Elkészítés:

A megmosott céklaleveleket beletépkedjük a turmixgép poharába, a banánt belekarikázzuk. Kb. 1 dl nem hideg, de nem is forró vizet adunk hozzá. Elindítjuk a turmixolást, s amikor már a leveleket eléggé jól összeturmixolta, adunk hozzá még kb. 1 dl vizet. Addig turmixoljuk, míg sűrűbb állagú italt nem kapunk.

ceklalevel-banan_turmix.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr798367104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása