Mandarinos karácsonyi szelet
2015. december 20. írta: VegaLife

Mandarinos karácsonyi szelet

 

mandarinos_karacsonyi_szelet.jpgMár csak néhányat kell aludni és itt a karácsony. Ezt a süteményt akár karácsonyra is elkészíthetjük, de ráhangolódásnak is kitűnő. Ami pedig a karácsonyi táplálkozásunkat illeti, érdemes figyelnünk arra, hogy minél több rostot, nyers gyümölcsöt, zöldséget fogyasszunk, így elkerülhetjük az emésztési problémákat (talán a súlygyarapodást is). A következő sütemény épp abban segít, hogy ezt megvalósíthassuk, hiszen a csokikrém avokádóból készült, a tészta zabpelyhet, lenmagot tartalmaz, a sütemény tetején pedig nem csak díszítő-elem a mandarin, de a fenti szempont szerint is megállja a helyét. :)

 

A süteménytészta receptje:

 Hozzávalók:

  • 10 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • 5 evőkanál apró szemű zabpehely
  • 1 evőkanál őrölt lenmag (3 evőkanál vízben érdemes megáztatni, a kész masszához keverni sütés előtt)
  • 3 evőkanál nyírfacukor
  • 24 evőkanál növényi tej (lehet, hogy több kell bele, hogy piskóta-állagú tésztát kapjunk)
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 nagyobb csipetnyi mézeskalács fűszerkeverék 

 

Elkészítés:

Egy edényben összekeverjük először a száraz hozzávalókat, majd hozzákanalazzuk a növényi tejet és étolajat. Jól összekeverjük az egészet, az állaga enyhén folyósnak kell lennie, mint egy kevert tésztának. Sütőbe kb 25-30 perc alatt készre sütjük.

 

A  csokikrém receptje:

Hozzávalók:

  • 1,5-2 db érett nagy avokádó
  • 5 dkg kakaópor (kevesebb karobbal is készíthető!)
  • 5 dkg kókuszolaj
  • 10 dkg édesítőszer, pl: nádcukor, nyírfacukor, méz, stb, ki mit használ, de meleg vízben áztatott datolya vagy 2-3 nagyon érett banán összetörve is egészségesebb megoldás
  • 1 csipet tengeri só
  • 1/2 vanília kikapart belseje vagy 1 teáskanál vanília esszencia

 

Elkészítés:

Vegyük elő a turmixgépet és a fentieket mindet, ebben a sorrendben tegyük bele. Indítsuk el, és hamarosan látni fogjuk hogy milyen fantasztikus krémet kapunk végeredménynek. Olyan krémet, mint a csokitorták csokikrémje.
Ha lágyabb krémet szeretnénk, pár csepp vízzel vagy növényi tejjel krémesebb lesz. A kész krémet kb. 1/2 órára érdemes hűtőbe tenni, megdermedés után jobban használható. Amint megdermedt, a sütemény tetejére kenjük, meghámozott mandarin vagy narancsgerezdeket teszünk a tetejére. Szeleteljük, tálaljuk.

mandarinos_zabszelet.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr868185010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása