Banános nutellás minirétesek
2015. december 06. írta: VegaLife

Banános nutellás minirétesek

bananos_miniretes.jpgA banán és a nutella együtt sokféleképpen megállja a helyét. Tölthetünk vele palacsintát, tehetjük gorfi/waffel-ra, ízesíthetjük vele a tejberizst vagy tejbegrízt. Rétesbe is csavarhatjuk. Ami őszintén szólva meglehetősen finom, akárcsak a fentebb felsorolt édességek. Persze csak arra kell vigyázni, hogy a banán és/vagy a nutella ne fogyjon el, mielőtt elkészítjük a mini réteseket. (Pláne ne együtt fogyjon el (mondjuk banánra kenve a nutellát. :) ) Nagy előnye ennek a finomságnak, hogy gyorsan kész és nem is nehéz elkészíteni.

A recept:

Hozzávalók:

  • 1 csomag rétestészta
  • 3-4 banán
  • nutella
  • olaj

Elkészítés:

A réteslapokat hajtás mentén elvágjuk, nutellát kiskanállal az egyik végére halmozunk, ráteszünk egy banándarabot, a banánon túllógó tésztadarabot felhajtjuk és feltekerjük a banánnal a rétestésztát. Ezt addig csináljuk míg a réteslapok elfogynak. Egymás mellé rakjuk egy tepsibe, és megkenjük a tetejét olajjal. Kb. 15 perc alatt aranybarnára sül.

Londonban vastag réteslapot találtam csak elsőre, így minden egyes réteslapot önállóan használtam fel, hajtások mentén hosszú csíkokba daraboltam fel. Magyarországon viszont ilyen réteslappal nem nagyon találkoztam, így ott 3-3 réteslapot először olajjal megkenve, egymásra fektetve, érdemes ezt a műveletet végrehajtani. 

Kipróbáltam sima mogyorókrémmel is, valamint nutellát felturbóztam darabos mogyorókrémmel. Mindegyik nagyon finom lett. Az emberek nagy részének azonban a nutellás-banános minirétesek ízlettek.

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr28116812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása