Batáta krémleves
2015. november 24. írta: VegaLife

Batáta krémleves

edesburgonya_kremleves.jpgÉdesburgonyáról már írtam néhány bejegyzéssel korábban. Itt, Londonban, leginkább csak a narancssárga színű egyedeket árulják. Bő egy kilót kemény 1 fontért. :) Ha krémlevest készítünk, nem csak a színe emlékeztet a sütőtök krémlevesre, de az íze is teljesen, akár csak ha sütőben megsütjük. Különben Fülöp-szigetek, India és az afrikai országokban terjedt el leginkább. Anglia nagy boltjainak fagyasztós hűtőiben olajban kisütött édesburgonyát is lehet kapni. Hasonlóan a sült krumplihoz, csak batátával készítik. Még nem vettem, de más úton már kóstoltam, finom, édeskés íze van. Ez viszont nem hasonlít a gyors éttermek sült krumplijaira. Villámgyorsan elkészíthető krémleves recept következik.

A recept:

Hozzávalók:

  • 1-2 db édesburgonya/batáta
  • víz
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • növényi tej (szójatejet használtam)

 

Elkészítés:

Az édesburgonyákat meghámozzuk, feldaraboljuk és annyi vízzel, hogy ellepje, felöntjük, sóval feltesszük főzni. A fokhagymákat megpucoljuk és szintén hozzáadjuk. Fedővel lefedett edényben rövid idő alatt puhára főzzük. A zöldséget a turmixgépbe kanalazzuk, a levét megtartjuk. Egy kevés növényi tejjel (kb. 1,5 dl) turmixolás közben felöntjük, amikor selymesre turmixolódott, fokozatosan hozzáadjuk a zöldség levét is. A turmixolás után átöntjük a fazékba, melegítjük egy kicsit és tálalhatjuk is. Ha van, csepegtethetünk a tetejére tökmag olajat (teljesen sütőtök-krémleves "feeling" lesz tőle), de pirított hagymakarikákkal is megszórhatjuk. Önmagában fogyasztva is kellemes meleg levesnek ígérkezik. (Ahogy a neve is jelzi, édesebb ízre készüljünk fel.)

edesburgonyakremleves.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr58097458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása